Възможно ли е да се отървете от диабета?

Възможно ли е да получите безплатна диагноза за диабет? Да, можете. Като направите правилния избор, можете да се освободите от диабета. Бонусът е, че ще живеете здравословен живот. В тази статия са разгледани различните начини за лечение на диабет. Ще научите кои програми за упражнения и диети помагат за контролиране на кръвната захар. Ако тези методи не дават резултат, можете да се подложите на операция за стомашен байпас. Можете също така да опитате различни промени в начина на живот, които да ви помогнат да намалите нивата на кръвната захар.

Препоръчително е да се следват различни здравни портали, които дават по-точна и подробна информация, като например – https://xn--80achgm7d.xn--90ae/

Упражнения

Въпреки че може да изглежда като нереалистична цел, физическите упражнения могат да бъдат полезни за хората с диабет. Умерената физическа активност – трябва да бъде част от вашето ежедневие. Ходенето с умерено темпо в продължение на 150 минути седмично, ще ви донесе същата полза като джогинга в продължение на 75 минути. Въпреки това – е малко вероятно повечето хора с диабет да имат аеробен капацитет и да тичат с такова темпо. Ортопедичните ограничения са друг фактор, който е възможно да възпира тичането.
Добрият тренировъчен режим е от съществено значение за страдащите от диабет. Важно е да следвате инструкциите на лекаря си, за да сте сигурни, че не причинявате усложнения. В допълнение към физическите упражнения, правилната диета ще намали риска от усложнения, свързани с диабета. Важно е да се консултирате с лекар, преди да започнете режим на упражнения. Не започвайте тренировърчна програма за упражнения, без консултация.

Диета

Едно от първите неща, които можете да направите, е да намалите количеството мазнини, които консумирате. Това е особено вярно, ако страдате от диабет, тъй като мазнините допринасят за сърдечни заболявания и други хронични състояния. Трябва да се съсредоточите върху избора на ненаситени мазнини, като например зехтин, ядки и авокадо. Също така избягвайте заместителите на захарта, които са вредни за здравето ви.
Най-добрите източници на протеини са храните от животински произход. Месото и птичето месо съдържат протеини, както и яйцата и нискомаслените млечни продукти. Ако сте вегетарианец, опитайте диета, която е предимно на растителна основа, но ви позволява да включвате яйца и сирене. Постни протеини могат да се набавят от соеви продукти като тофу, темпе и едамаме. Пълнозърнестите храни, като киноа, камут и теф, могат да бъдат чудесни източници на протеини.

Упражненията намаляват кръвната захар

Изключително важно е да знаете как да започнете програма за физически упражнения при диабет. Ако сте с наднормено тегло, това може да бъде особено предизвикателство. За да започнете, трябва да e бавно увеличаването на интензивността и продължителността на тренировките. Преди да започнете каквато и да е физическа активност, не забравяйте да проверите кръвната си захар преди и след тренировката. Уверете се, че сте наясно с всички симптоми на хипогликемия или кетоацидоза, и имайте под ръка много вода.

Правенето на почивки по време на тренировките е важно за вашето здраве. Кръвната ви захар може да стане ниска и да попречи на рутинните ви упражнения. Винаги носете със себе си някакъв комплект за изследване на глюкозата. Посъветвайте се с вашия доставчик на здравни услуги, относно подходящото време за физически упражнения при диабет. Той или тя може да коригира дозата на инсулина ви, ако е необходимо. Проверката на нивата на кръвната захар преди и след тренировка е от съществено значение, за да се избегне хипогликемия.

Операция за стомашен байпас

Въпросът е: как да се отървете от диабета със стомашен байпас? Този въпрос вълнува хората от доста време насам. Факт е, че затлъстяването и диабетът вървят ръка за ръка. Следователно хората, страдащи и от двете състояния, трябва да обсъдят въпроса със своите лекари. Процедурата за стомашен байпас е чудесен начин да се помогне на хората с диабет тип 2. Въпреки това трябва да се отбележи, че хирургическата процедура сама по себе си не лекува проблема. Промените в начина на живот, правилното хранене и физическите упражнения са най-добрите методи за лечение на заболяването.

Едно от предимствата на тази операция е, че тя може да премахне диабета и неговите симптоми. Тя включва заобикаляне на част от стомаха и създаване на малка торбичка. След това храната се пренасочва към тънките черва, като се заобикаля долната част на стомаха, дванадесетопръстника и част от йеюнума. Операцията може да доведе до промени във взаимодействието между червата и панкреаса, което улеснява контрола на нивото на кръвната захар от страна на панкреаса. Пациентите могат да се върнат на работа и да извършват нормални дейности в рамките на три до четири седмици след операцията.

Инсулинова резистентност

Макар да е вярно, че няма магически лекарства за диабета, преодоляването на инсулиновата резистентност може да е възможно. За щастие има някои стратегии, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на това състояние, включително повече физически упражнения, намаляване на теглото, коригиране на лекарствата, подобряване на съня и управление на стреса. Диета, основана на цели, непреработени храни, може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност. Храните с високо съдържание на фибри, като зеленчуците, са особено полезни за хората с инсулинова резистентност. Избягването на храни, които съдържат добавена захар, също може да помогне.

Leave a Reply