Как да почистите външни ролетни щори?

Външни ролетни щори

Почистването на вашите външни ролетни щори може да звучи като сложна работа, но има някои основни съвети, които ще ви помогнат да се отървете от натрупаната мръсотия бързо и лесно. Ако искате да издигнете работата на следващото ниво, можете дори да използвате уред за почистване под високо налягане или прахосмукачка Просто не забравяйте да спазвате предпазните мерки и да използвате маска за прах.

Прахосмукачка

За да поддържате външните си ролетни щори чисти и в добро състояние, почиствайте ги редовно с прахосмукачка. Прахосмукачката ще премахне натрупания прах и мръсотия. За да премахнете всички паяжини, използвайте микрофибърна кърпа. Ако упорито петно ​​е трудно за премахване, можете да използвате четка за зъби, за да го премахнете. Накрая можете да използвате приставка с четка за прахосмукачка, за да отстраните останалата плесен. Можете да съчетаете тези методи и с препарат, но трябва внимателно да прочетете инструкциите.

Избърсване

Ако имате проблеми с избърсването на външните ролетни щори, може да опитате да направите разтвор от вода, лимонов сок и сол. Сместа е ефективна при премахване на светли петна, но не забравяйте да не използвате белина, тъй като това ще обезцвети щорите. Преди да избършете вашите ролетни щори, първо трябва да накиснете чиста кърпа в разтвора, след което да изстискате цялата излишна вода.

Почистване под високо налягане

Ако вашите външни ролетни щори започват да изглеждат мръсни, време е да помислите за тяхното почистване. Въпреки че могат да се замърсят с времето, има лесен начин да ги почистите: просто използвайте градински маркуч и мек почистващ препарат. Ако искате да избегнете химикали, можете дори да използвате екологична течност за миене на съдове, смесена с вода. Но не забравяйте да използвате възможно най-ниския натиск, за да не повредите повърхностите.

Смазване на механизмите

За да работят правилно вашите ролетни щори, трябва от време на време да смазвате механизма. Смазването на външните ролетни щори може да предотврати различни проблеми, от разхлабена пружина до увиснала сянка. Ето как да го направите. Първо отстранете капачката от външната ролка. След това почистете вътрешността на ролката с мека микрофибърна кърпа. Може също да искате да използвате малък вакуумен маркуч за почистване на механизма.

Почистване със сапун и вода

За почистване на външни ролетни щори можете да използвате разтвор на препарат за съдове, смесен с топла вода. След това използвайте чиста, влажна кърпа, за да изтъркате щорите. Изплакнете с повече сапунена вода, ако е необходимо. Оставете щорите да изсъхнат, преди да почистите праха от пода. За да сведете до минимум статичното прилепване, използвайте микрофибърна кърпа. За по-трудни петна използвайте стар чорап за търкане.

Ако вашите щори са силно замърсени и нищо не помага за тяхното почистване, може би е време да ги смените.

Повече информация: https://premiumplast.bg/vanshni-roletni-shtori

Leave a Reply