Най-добрите функции на телефоните Samsung

Панелът за бързи настройки на телефони Самсунг съдържа удобни превключватели, които ви позволяват бързо да включвате или изключвате Wi-Fi, Bluetooth и режим на полет. Можете да организирате панела и да го разширите според нуждите си. Samsung също има функция, наречена „Защитена папка“, която разделя вашата чувствителна информация от останалата част от телефона ви. Ето някои от най-добрите функции на телефоните Samsung. Прочетете, за да научите повече.

Bixby е виртуален асистент

Ако имате смартфон на Samsung, може вече да имате Bixby. Телефоните на Samsung са оборудвани с тази система с изкуствен интелект, която опростява и ускорява взаимодействието между устройствата. Освен това, можете да използвате Bixby, за да извършвате по-сложни дейности, като контролиране на интелигентните домашни устройства в дома ви. Въпреки че Bixby е ценен помощник, можете също да го деактивирате. Можете да направите това, като влезете в менюто с разширени функции на вашия телефон Samsung. След като направите това, можете да изключите Bixby или да промените езика.

Bixby има свой собствен специален бутон, който ви позволява да получите достъп до виртуалния асистент. Ако обаче искате да го използвате ежедневно, можете да натиснете специален бутон Bixby на телефона си. Можете също да получите достъп до Bixby, като плъзнете надясно на началния екран. Пазете се обаче от случайно натискане на бутона Bixby. За да предотвратите случайно активиране на виртуалния асистент, можете да пренасочите бутона Bixby Home към друга функция.

Приложението за камера на Samsung има “плаващ” бутон за снимане

Въпреки че Samsung не говори много за плаващия бутон в своите приложения за камера, това определено е допълнителен бонус. Плаващият бутон прави снимането много по-лесно от преди, като ви позволява да го поставите където пожелаете на екрана. Освен това елиминира неудобното завъртане на палеца, което се изискваше при правене на селфита. И така, какво е толкова страхотно в това? Е, може дори да не забележите, че държите телефона!

Освен плаващия бутон, приложението за камера на Samsung има няколко други функции, които улесняват процеса на правене на снимки. Приложението също така поддържа таймери и контрол на звука. Друга приятна функция е жест с длан, който можете да използвате, за да направите снимка, без случайно да докосвате екрана. Използването на жеста с дланта също е много удобно за селфита.

Има “Защитена папка”

Ако искате да защитите вашите файлове и информация от любопитни очи, телефоните на Samsung имат функция, наречена Secure Folder. Тази функция ви позволява да инсталирате изолирана версия на приложенията на Samsung, които искате да запазите лично за себе си. Но проблемът е, че тази функция работи само със стандартната система Android и няма да работи, ако сте руутнали устройството си.

Веднъж инсталирано, приложението Secure Folder ще ви позволи да управлявате вашите файлове и да добавяте приложения. След като направите това, приложенията в основния ви списък няма да имат копие от тях. Това го прави чудесна функция за скриване на файлове и приложения, както и за достъп до тях, когато не ги използвате. Това приложение също ви позволява достъп до файлове, съхранени на други устройства, като вашия компютър или флаш устройство.

Leave a Reply