Какво е кора за под двигателя на автомобила?

Кора под двигателя

Кората за под двигателя на автомобила е важна част, за която много шофьори не знаят. Целта и е да предпази вашия двигател от пътна мръсотия, киша, както и да подобри работата му. Има различни видове и някои са по-добри от други. Добра идея е да проучите всички видове, преди да закупите.

Материал

Кората играе ключова роля в аеродинамиката на автомобила. Намалява въздушното съпротивление и подобрява въздушния поток, което води до увеличаване на скоростта на превозното средство, намален разход на гориво и подобрено управление. Освен това, кората е проектирана да осигури максимална защита срещу удар и шум на двигателя. Дизайнът на корите трябва да бъдат в съответствие с автомобила, за да се избегнат злополуки.

Кората трябва да бъде направена от издръжлив материал, който осигурява устойчивост на различни влияния. Днес повечето производители изработват корите за под двигателя от леки материали, които не влияят на теглото на автомобила.

Функция

Кората под двигателя е важна част от вашия автомобил. Тази част предпазва чувствителните части на ходовата част на вашия автомобил от мръсотия и отломки от пътя. Може също да помогне за подобряване на разхода на гориво. Този аксесоар може да защити и други части на автомобила, включително масления картер и окачването.

Тази част поддържа аеродинамиката на ходовата част на вашия автомобил. Кората намалява съпротивлението на въздушния поток, което от своя страна води до по-добър разход на гориво и по-висока скорост.

Поставяне

Ако планирате да смените кората под двигателя на вашия автомобил или да поставите нова, трябва да имате предвид няколко важни неща. Монтажът обикновено е доста прост.

Уверете се, че вашият двигател е охладен правилно, преди да започнете. Освен това, се уверете, че автомобилът ви е повдигнат достатъчно високо, за да имате достъп до двигателя. Ще ви се наложи да използвате различни крепежи за кори под двигателя, които включват винтове, болтове и щипки.

Цена

Кората под двигателя е сравнително евтина автомобилна част за подмяна. В повечето случаи, цената на тази част варира в зависимост от няколко фактора, включително марката и модела на автомобила, използваните материали и вложения труд. Независимо дали решите да накарате професионалист да смени предпазителя срещу пръски или да го направите сами, не забравяйте предварително да оцените разходите.

Замяна

Ако кората на двигателя на вашия автомобил е разкъсана или счупен,а време е да я смените. През зимните месеци тези кори са податливи на повреди и се свалят лесно. В допълнение, те са особено крехки в студено време, така че всяко въздействие върху тях може да ги накара да се счупят. За да поправите кората под двигателя на вашия автомобил, можете да свършите работата сами в няколко лесни стъпки.

Leave a Reply