6 лесни начини да изберете спално бельо

Преди да изберете цвета на спалното бельо трябва да решите в какъв стил предпочитате да бъде. Ако започнете да избирате спално бельо по цвета, може в крайна сметка да изберете стил, който не пасва на спалнята ви. Така че ето 6 лесни начини как да избирате спално бельо, които може да са ви от полза.  

 

Вдъхновете се, но се придържайте към плана

Разглеждайте различни конфигурации на спални в нета и избраните за тях комплекти спално бельо. Вижте как си взаимодействат те в различните интериори, какви елементи с какви се съчетават и се вдъхновявайте от видяното. Когато се наситите можете да разработите план за това какво точно търсите на базата елементите във вашата спалня.

 

Първа дилема: едноцветно спално бельо или пищна украса

Спалното бельо в един солиден цвят има елегантно въздействие, но и простота като излъчване. Неговото предимство е в релаксиращата способност за сетивата, особено ако е в бял, син, зелен цвят. Бельо с пищна флорална украса и няколко цвята вплетени в него по-лесно се съчетава с елементите от интериора и другите цветове в спалнята, които са в наличност. Вземете това предвид когато правите плана за пазаруване.

 

Втора дилема: комплект или еклектика

Комплектът спално бельо е най-бързия и правилен начин да обзаведете леглото си, просто избирате на базата на спалното легло и размерите му, и с едно пазаруване получавате всичко в едно. Еклектиката е добре да се прилага за други стаи. Например за детско спално бельо, може да напазарувате отделно чаршафи, завивки, калъфки за възглавници и т.н.

 

Изберете материята правилно

Сигурно звучи трудно на пръв поглед.  Изборът ви трябва да се базира на бюджета, с който разполагате, на опита, който имате с предишни модели, на волята за промяна, но и на някои чисто естетически критерии. Например лъскавите сатенени десени могат да осветят по-тъмния интериор и да придадат луксозен вид на спалнята. Коприненото спално бельо пък не върви в тъмен интериор, защото ще абсорбира много от наличната светлина. Така че мислете в детайлите на вашата спалня.

 

Leave a Reply