10 съвета как да станем добри копирайтъри

В редовете по-долу смятам да изложа моите 10 съвета как да станем по-добри копирайтъри.

1. Оптимизирайте времето си

На първо място трябва да разпределите времето си, в което ще се занимавате с писане. Според сложността на поръчаните статии и нивото ви на компетентност вие ще прецените, кои материали са приоритетни и кои търпят отлагане за няколко часа. Свикнете да работите с часовник и да бъдете максимално точни.

2. Пренаписване на статии

Използвайте различни помагала интернет, книги, енциклопедии и евентуален личен опит в зададената тематика. Пишете интелигентно като предложите професионален или приятелски тон. Когато пренаписвате статии вложете старание за цялостната и промяна.

3. Използвайте артикъл директории за идеи

Директориите за статии, могат да ви дадат ценни идеи за различни теми било то за услуги, продукти или забава. Ако все пак не откриете това, което ви трябва то потърсете в Google.

4. Разнообразявайте статиите в личния ви блог

Публикувайте интересни статии, които дават отговори на въпроси. В случаите, които рекламирате дадена фирма или продукт се опитайте да бъдете максимално изчерпателни за качеството, което представяте. Служете си със синоними, определения, сравнения и обобщения.

5. Колко думи да са статиите ви

Предпочитам статиите да бъдат между 300 и 500 думи нито повече, нито по-малко.

6. Не прекалявайте с едни и същи анкори

Разнообразявайте анкор линковте. Google ще се усъмни, ако отвсякъде бива затрупван с един и същ анкор текст, водещ към сайта ви, по основната ключова дума.

8. Пишете максимално грамотно

Ако се съмнявате как се изписва дадена дума, проверете правописа си чрез Google или някой от специализираните софтуери.

9. Слагайте картинки в статиите придружени от алт атрибут

Търсете free картинки или преработвайте такива, така че да станат уникални. Ако пък имате пари закупете си фотоси от съществуващите сайтове за целта.

10 . Запознайте се с проблемите и търсенията на хората

Вашите статии, ще станат популярни, тогава когато дадете реални решения на различни проблеми. Постарайте се да зарадвате читателите като им поднесете полезна информация.

Leave a Comment