Създайте интериор в спалнята в средиземноморски стил

Време е да погледнем към модните дизайнерски тенденции, които ще освежат интериора ни през следващите месеци. Стилът, от който нашите домове могат да се изпълнят със свежест и оптимизъм през този сезон, е този със своята ясно изразена средиземноморска атмосфера.

Средиземноморският декор се отличава със смесица от ярки цветови палитри и модели, характерни за различни култури. С материали, включително гоблени, стъкло и украса, широката гама от аксесоари за дома допълват интериорните тенденции като марокански и екзотични изключително добре. Затоплете домашния си интериор с едно докосване на средиземноморското влияние.

 

Разбийте монохромните области, като добавите малко цвят

Този начин на декорация капсулира емблематичния начин на живот в тези региони на Европа, така че основното правило при пресъздаването на средиземноморския декор в дома е да не се прекалява с нищо. Елегантният съвременен облик извлича всички ползи на перфектно оформеното обзавеждане. Със създаването на интериор в този стил трябва да се наблегне на небрежния селски вид в обстановката на дома. Не се притеснявайте за елегантни форми и изчистени линии, когато обмисляте този стайлинг. По-добре смесете различни текстури и умело разпръснете интериорни възглавнички навсякъде.

Тенденцията наистина оживява от кухнята и трапезарията до спалнята и хола. Създавайки средиземноморски интериор в сърцето на дома ще се потопите в спокойната и релаксираща атмосфера на тази култура. Съчетайте най-доброто от традициите на Испания, Италия и Гърция и се отдайте на приятни моменти с любимите ви хора. На фона на този декор, ще може да се радвате на почивка, а националните черти на този стил могат да бъдат пресъздадени у дома с лекота. Шалтета, кувертюри, килими и завеси от естествени материи са перфектните за всяко средиземноморско пространство.

 

Заложете на средиземноморски декор

Няма съмнение, че средиземноморския стил е пълен с крайбрежен чар, но морският тренд може бързо да стане преобладаващ в дома, ако с него се прекали. Лазурният стил следва да се поддържа само с малка част от крайбрежните детайли и аксесоарите с морски създания не бива да са доминиращи. Изберете няколко от тези елементи, за да добавите характер и като цяло заложете на по-чисти и обрани елементи, за да запазите външния вид свеж и изчистен. Може да заложите на стилизирани декоративни предмети като фенери, средства за съхранение и битови предмети, направени от бамбук, дърво и макраме. Те няма да изглеждат неподходящи сред традиционните риболовни мрежи, характерни за крайбрежните градове, разположени по бреговете на Средиземно море..

Leave a Reply