Спално бельо от памучни материи

Спалните комплекти се изработват обикновено от коприна, сатен и памук. Въпреки това има различни видове памук, като най-известните сред тях са памук от Лима, азиатски памук, морски островен памук, американски планински памук, египетски памук и търговски култивирани видове като бамбуков памук, френски памук и т.н. Следващата статия относно висококачественото спално бельо определено ще възстанови превъзходството на естествените, памучни тъкани.

Съществуват различни начини за проверка качеството на спалното бельо преди закупуване. Често специалистите съветват да се избират комплектите по броя на нишките в тях. Този брой всъщност определя мекотата, както и издръжливостта на дадена тъкан. Следователно броят на конците за памучните комплекти следва да бъде ключов фактор, който е добре да се вземе предвид. Можете да намерите спални комплекти с различен брой на нишките, например 200, 400, 600, 1000 и т.н. Често се предполага, че човек следва да предпочете да купи тъкани, които имат брой на конците от 600 нишки на кв. см. или дори повече. Също така е важно да закупите 100% памук и да стоите далеч от смесени тъкани, които се продават под името “памук”.

Ако памучен набор от спално бельо с 200 броя нишки е направен от много фини прежди, той ще бъде по-мек на допир, като същевременно ще бъде по-добър от друг, който е с 400 броя нишки, направен от по-лошо качество памук и от по-дебели прежди. Така, освен броят на нишките, мекотата на бельото зависи от дължината и чистотата на използваната прежда. По-фините нишки позволяват създаването на по-качествени продукти и при по-ниски стойности на нишките. Естествено чаршафите, изработени от по-фини конци, са по-меки. Най-фините прежди предлагат повече комфорт и прохлада и така се чувствате фантастично през цялата нощ.

Има огромен брой памучни спални комплекти като набори с отпечатък, без декорации и с допълнителна украса. Следователно, добре е да сте сигурни за вашите изисквания, преди да се обърнете към консултантите в магазина. Независимо дали става въпрос за памучни платове “Пима” или за египетски памучни чаршафи, струва си да имате във вашата колекция и луксозно спално бельо за специални случаи.

Leave a Reply