Как да синхронизираме файловете си между различни устройства

Технологичният свят се променя с много скоростни темпове. Потребителите имат вече голям избор за това коя технологична джаджа да ползват от джоба си, коя от вкъщи и коя от работа, например. Като добавим и фактора, че цените на новите технологии непрекъснато прадат надолу, потребителите вече могат да си позволят повече от една или две джаджи.

Но работата на много устройства от време на време може да доведе потребителя до затруднения, най-вече със синхронизацията на файловете си. Вероятно всеки един от вас би искал да може да достъпи всичките си снимки или част от любимата си музика с един клик или с едно натискане върху екрана.

dropbox

Решение разбира се има и то се нарича Dropbox.

Забравете кабелите, флашките и bluetooth!

Представям ви облачната услуга Dropbox. Тази услуга е безплатна и може да се използва от всеки един човек. При регистрация в сайта им https://www.dropbox.com и направите своя акаунт, вие разполагате с 2GB безплатно пространство, където да съхранявате файловете си – сигурно и достъпно само за вас.

Тези файлове може да ги достъпите от всеки един браузър на всеки един компютър по света, стига да има достъп до интернет. Достатъчно е само да се логнете в системата и вашите файлове ще бъдат там – готови да ви служат.

Ако ползвате настолен компютър или лаптоп, без значение от операционната ви система, можете да инсталирате програмата Dropbox, която прави една виртуална папка на вашия компютър. Всичките ваши файлове ще бъдат отново там, говори да ви служат.

Ако имате таблет или смарфон или пък и двете, то отоново можете да бъдете сигурен, че вашите файлове ще бъдат синхронизирани по всяко едно време на денонощието. Dropbox имат приложение за Android и iOS. Достатъчно е само да го инсталирате, да се логнете с вашия акаунт и … воала! Файловете ви ще бъдат синхронизирани на всички ваши устройства.

Dropbox и функцията Camera Uploads

Това което прави Dropbox полезна услуга е функцията Camera uploads. Когато сте инсталирали приложението за Android или iOS, всяка една снимка, която направите с телефона или с таблета си ще бъде синхронизирана веднага във вашия Dropbox акаунт. Не е нужно някога да ползвате кабелите, bluetooth или флашки за да и прехвърлите снимките, които снимате.

Ако добавите или премахнете файлове от вашата виртуалната Dropbox папка, всички промени ще бъдат прехвърлени и на останалите ваши устройства. Лесно като 2 и 2.

Ако пък ви потребва още място, можете да накарате ваши приятели да минат през ваш affiliate линк и така ще получавате по още 500MB бонус, ако някой си инсталира програмата през ваш линк.

Ако просто искате да разполагате с много повече от 2GB, можете да видите плановете и цените, които Dropbox ви предлага.

На мен ми услугата Dropbox ми върши чудесна работа, сигурна система е, и мога да ви уверя, че никой не може да ви открадне файловете.

Leave a Comment