Подходящи ли са неокласическите форми в модерната баня

Понеже днес изборът от обзавеждане за баня е голям и води потребителя в различни посоки, има възможност той да не е запознат с всичко, което се случва на пазара. Несъмнено когато човек разглежда различни предложения за аксесоари за баня, за свободностоящи вани, мебели за баня, огледала за баня и други такива, той понякога попада на форми, които сякаш е виждал в античното гръцко изкуство. Това е точно така, защото в съвременното обзавеждане за баня се възражда една неокласическа вълна, която промотира изделия и уреди издържани в неокласически дизайн.

Неокласиката е произлязла от класическите форми на античните времена на Средиземноморската култура. Тя носи със себе си елегантни линии, стилни хармонични форми, лек полъх на монументално изкуство дори в малките детайли. Най-лесно можете да разпознаете неокласическия стил в продукти за баня, които са с позлатени повърхности, стилно оформени огледала, сякаш предназначение за царски палати; богато украсени полилеи, рамки с виещи се и преливащи златни листа.

Цветовата палитра е традиционна, в бяло, неутрално кремаво, бежово и метално. Неокласическият стил не изключва и използването на луксозни платове, но те не са задължително бляскави и екстремно лъскави: използват се копринени дамаски, брокати, различни тъкани и гоблени наследени от богатата европейска традиция.

Много съвременни дизайнери обичат да използват влиянията от неокласиката в техните изделия и продукти за баня, дори има и серии аксесоари, които са изтънчени, фини и изработени в споменатите вече елегантни линии и стилни форми. Неокласическият дизайн е подходящ за баня, в която търсите симетрията. Заради красивите форми на неокласическия дизайн, обаче и самата симетрия сякаш прави леки извивки, изящни съчетания, така че се получава една аристократична атмосфера.

Неокласическите форми в банята са подходящи ако сте традиционалисти и искате да имате лукс, който не е белязан от минимализма и модерните течения в обзавеждането за баня. Потърсете в различните каталози за баня, в които се предлагат най-различни колекции от продукти, изделия и аксесоари за баня и изберете неокласическия стил, от който се интересувате.

Leave a Reply