Как да се обличат мъжете според фигурата си

kapere-men-copy-copyТоалеът винаги е важен. Ако искате да изглеждате добре трябва да спазвате някои правила при обличането. При мъжете има четири основни форми на телосложение- висок, нисък, мускулест, пълен.

Ако сте висок, избягвайте стегнати дрехи и такива по тялото, както и вертикални райета. Такива дрехи ще ви правят да изглеждате още по- високи. Най- подходящи са ризи с вертикални райета, особено в областта на раменете, за да изглеждате по- широки. Не съчетавайте горни и долни дрехи с еднакви цветове. Това също ще ви прави да изглеждате по- високи. Хубаво е да бъдат в различни тонове. Острите обувки почертават височината, затова заложете на заоблените. 

Ако сте нисък, дрехите с големи щампи не са за вас. Те само ще смалят тялото ви още повече. Затова, ако харесвате блузи със щампи, избирайте само тези, които са с по- малки и по възможност щампите да са в бял или черен цвят. Ако обичате костюми, изберете тънки вратовръзки, тъй като са най- подходящи за вашето телосложение.  Колкото до обувките- избягвайте дългите и заострените и заложете на квадратните отпред, които да придадат повече височина на краката ви.

Ако сте пълен никога не носете дрехи, които са провиснали. Такива дрехи само ще ви направят още по- пълен. Нека са по тялото, но не прекалено стегнати. Също така не носете връхни дрехи с двойно закопчаване. За вас са подходящи вертикални райета, които оптически ще ви направят да изглеждате по- слаби. Костюмите са за предпочитане.

Ако сте прекалено мускулест тип, избирайте якета или костюми, чиято подплата в областта на раменете не е обемна. За вас подплънките са излишни, тъй като имате широки рамене и гръден кош. Ако искате горната част на тялото ви да изглежда пропорционално на долната, тогава заложете на якета с големи ревери, за да ви придадат такъв вид.

Leave a Reply