Какви са проблемите на младите музиканти

Макар да сте преминали през известни трудности и вече сте решили да бъдете музикант, и да се посветите на музиката, трябва да се подготвите за още една порция трудности. В България ако не сте потомствен музикант, много трудно родителите биха ви позволили да се насочите към музикална кариера, но все пак ако имате талант и продължите, ето къде може да се появят проблеми. Тях ще трябва да разрешите с финес, за да може да продължите да свирите. 

Подкрепа. Това е нещото от което най-много се нуждаете във всички етапи и най-вече от близките ви хора. Защото светът на музиката е суров свят и често музикантите се възприемат като конкуренти един другиму. Затова свирете с единомишленици и разчитайте на подкрепа от най-близките ви и тези, които ви разбират и разбират музикалното изкуство.

 Музикални инструменти. Качеството струва скъпо. В началото може да почнете с по-евтини музикални инструменти, но вашето професионално развитие изисква и качество, което ще трябва можете да си позволите. Спестете някоя друга сума ако имате възможност, след време да се сдобиете с по-добра китара, бас китара, пиано, цигулка и т.н.

Музикална техника. Озвучаването на музиканта е толкова важно, че с него не трябва да си позволявате компромиси. Защото колкото по-добро качество имате, толкова по-бързо ще напредвате и ухото ви ще свиква. Много музиканти имат проблем с преминаването от акустика към електричество. Така че когато преминаването се случва, трябва да имате качество, което да отговаря на вашите талант и техника.

Репетиционна. Още една трудност пред всеки млад музикант – да намери място за свирене. Вариантите са няколко а най -скъпият е в професионално студио. Ако не можете да си го позволите, поискайте съдействие от общинските власти, от близки и приятели, от други музиканти, така че да намерите най-доброто място за вас самите или за вашата група.

Leave a Reply