Баня, която става все по-голяма

Тенденциите в обзавеждането за баня може да се гледат както на годишна база, така и в един по-дълъг период от време. Защото в годините може да се създаде усещане за криволичене от един стил в друг, обаче главната посока е една. Все повече пространство  в банята, все повече интериор, който дори се свързва с домашното обзавеждане и все повече удобства от страна на процедури, и удобства.

Тази тенденция се развива доста успешно в последното десетилетие и причините за това не са една или две. Първо, масовото навлизане на новите технологии в банята, които позволяват производството на функционални и стилни душ кабини. Те изискват достатъчно пространство в банята, така че да стоят добре в помещението и да изпълняват своята функция.

Банята става все по-голяма защото се преосмисля и нейното пространство от гледна точка на съхранение на нещата. Модерните влагоустойчиви мебели за баня позволяват съхранение на повече кърпи и хавлии, на повече принадлежности свързани конкретно с банята, което от голямо значение за общото разпределение на инвентара в дома.

Решенията които вземат дизайнерите, собствениците и хората въвлечени в тази пропорционална промяна на помещението за баня, са много разнообразие. Някой бани се проектират с по-големи помещения още в начален етап, заедно със строежа на къщата. Други бани се премоделират, като се взима пространство от друга стая. Има решения с обединение на антибанята и банята.

По-голямото пространство в банята обаче, отговаря и на нуждата ни за релаксация и спокойствие в банята. Тоест колкото по-добра система за къпане имате, хидромасажна вана, душ панели с хидромасаж и т.н., трябва да имате подходящото пространство, за да можете да се отпуснете напълно в банята, а не да се чувствате като в затвор. Добре обзаведената баня и нейния по-голям размер позволяват на сетивата пълното им отпускане и наслада от къпането. Към това се стремят съвременните дизайнери, за да може да използвате капацитета на вашата домашна баня.

Източник: https://faians.com/

Leave a Reply