Почивка в града, в който се преплитат античност и бъдеще

Чували ли сте за града на стоте войводи, или на Сините камъни, а може би сте чували за града на текстила? Което и от тези определения да ви е познато, трябва да знаете, че и трите се отнасят за красивия български град Сливен.

Защо Сливен?

Градът е гостоприемен и привлича туристи от близо и далеч с десетките си забележителности. Хората казват, че там където се сливат три реки, три вятъра, равнината с планината и античността с бъдещето, определено си заслужава да се отиде.

Природен парк Сините Камъни

Градът е известен и с още нещо – неповторимата гроздова ракия Сливенска перла и най-хубавите вина в България, така че любителите на тези традиционни български напитки са сред почитателите на Сливен.

Всяко пътуване започва с планирането на маршрута и осигуряване на комфортно, удобно и приятно място, на което ще отседнете. Тези от вас, които отиват за първи път, със сигурност ще имат нужда от малко полезна информация и обратна връзка от тези, които вече сме посещавали южния град.

Лични впечатления от Сливен

Сливен – Уикипедия

От както, преди малко повече от година, посетих Сливен, препоръчвам на всички мои приятели да отидат и разгледат красивия балкански град. Разбира се, помагам с определяне на програмата за посещения на редица забележителности в района, както разбира се и и избора на хотел, което е основополагащо условие за пълноценна почивка.

Хотелите в Сливен са много и предлагат различни условия и цени, но определено съветвам всички, да заложат на вече изпробвано място, което предлага невероятно съотношение цена-качество и подарява усещане за лукс, особено на тези, които не се задоволяват с обикновена стая с легло и баня- решението, което мога да предложа и на вас се нарича хотел Monte Vedetta.

Приятен, уютен и задоволяващ и най-претенциозните гости, спа хотел в Сливен, който няма да ви остави равнодушни към преживяването в града. Ще остави приятни спомени за вкусна храна, отлична спа зона и невероятно приятна обстановка, както в стаите, така и в останалата част на хотела.

Храна и ресторанти

Ресторант Monte Vedetta

Средиземноморският ресторант с градина на хотел Monte Vedeta ще ви предложи наслада за сетивата – с вкусна средиземноморска храна, изискани вина и атмосфера, която ще ви пренесе мислене на брега на морето.

В лоби бара на хотела можете да се насладите на питието си след вечеря, докато обсъждате впечатленията от деня с приятелите и семейството си.

В хотела можете да се насладите и на релаксиращи процедури в спа зоната, които да ви помогнат да се почувствате като истински богове, след като цял ден сте обикаляли забележителностите на града.

В края на деня, когато се върнете в модерните, уютно обзаведени стаи на хотела, за да си починете, със сигурност ще усетите пълноценността и удоволствието от своето пътуване и ще си припомните защо сте избрали именно Сливен.

Leave a Reply