Кои цветове са успокояващи за банята?

Ако вземем розовия цвят, той може да бъде успокояващ за много хора. Но ако имате малка баня, по-ярките нюанси могат да ви разсеят от релаксиращия ефект. А може би е добре да ползвате бледи нюанси? Розовото може да се компенсира и с други цветове, например сиво. В днешната статия ще разгедаме някои съвети, които ще ви помогнат да изберете правилните цветове за баня.

Различни пренадлежности, артикули, мебели и аксесоари, които биха прилегнали на банята ви, може да откриете – тук.

Топло сиво

Ако търсите цвят за боядисване на банята, опитайте топлото тъмно сиво. Този цвят може да се съчетае добре с всеки друг цвят. Изпробвайте сивкавия цвят върху тоалетката за баня. Не е изключено да опитате да го добавите към други аксесоари, като кърпи и завеси. Това е цвят, който би могъл страхотно се допълва със сините и зелени тонове.

Топлината го прави идеален основен цвят за внасяне на акценти. Съчетава се добре с розово, особено ако те са мебели и произведения на изкуството. Използването на светлорозово спално бельо и кърпи, ще помогне на стаята да премине плавно от синьо към розово.

Светло сиво

Въпреки че много хора смятат сивото за неутрален цвят, в цветовите схеми на сивата боя има много дълбочина. Сивото е чудесен избор за бани, заради успокояващия си ефект. За по-луксозно усещане, помислете за инсталиране на мраморни подови плочки и добавяне на акцентни цветове като синьо или бяло. В допълнение към светлосивото, други успокояващи за банята цветове са – тъмносивото и синьото.

Ако търсите цвят на боята, който не е толкова студен или хладен, помислете за дълбоко синьо.Този цвят боя има много фин намек за зелено. Той е идеален за бани с огледала и много естествена светлина. Това е богат и изтънчен нюанс, който ще подсили естествената светлина в банята ви и ще осигури успокояващ ефект.

Оранжево

Ако търсите успокояващ цвят за банята, оранжевото е добър вариант. Веселата му природа, свързвана с топлина, творчество и общителност, го прави добър избор за помещения в студен климат. В по-топъл климат обаче той трябва да бъде сведен до минимум, тъй като наситеният нюанс има склонност да кара банята да се чувства тясна. Ето как да използвате оранжевото като цвят за баня, без да прекалявате с него.

Първо, помислете за хармонията на цвета с другите цветове в помещението. Оранжевото се съчетава добре със сини тонове и изглежда най-добре в наситени нюанси. Ако използвате оранжевото в стаята, използвайте го в малки дози и помислете за белите стени като идеален фон. Жълтото и зеленото също са чудесни партньори на оранжевото. И не забравяйте, че малко оранжево е много подходящо. Не правете обаче грешката да използвате оранжево в баня с черна или сива стена.

Уютни тонове

Тенденцията за по-топли тонове в цветовете на боите, бавно си проправя път в дизайна на банята. Вместо да се придържаме към бялото и сивото, на тяхно място се появяват по-меки земни нюанси. Тези естествени тонове се съчетават добре с богати дървени и каменни облицовки. Използването на някои от тези цветове , ще създаде приветлива атмосфера.

Ако се притеснявате от размера на банята си, помислете за боядисване в два отделни цвята. Наситеният цвят ще създаде усещане за лукс и ще раздели помещението. Можете да използвате контрастни цветове за акценти, като например зелено или синьо. За югозападна атмосфера изберете бледожълта боя. Ако искате да добавите малко повече цвят в банята си, помислете за добавяне на аксесоари в нюанси, които контрастират с основния цвят на боята.

Топла теракота

Успокояващ цвят за баня, топлата теракота е идеалният нюанс за затопляне на пространството. Този топъл земен тон ще подобри атмосферата на вашата баня. Изберете цвят, който да отговаря на вашия интериор и предпочитания. Ако не сте сигурни за цвета на стените на банята си, помислете за използване на допълващи се нюанси от същия цвят. Например, можете да боядисате дървената облицовка с боя в цвят теракота, за да създадете вдъхновен от мароканския стил вид. Добавете мавританско огледало, за да завършите визията.

Баня с подова настилка и стени от теракота, ще осигури успокояващ ефект на вашата баня. Този цвят е идеален за бани, защото допълва много различни цветове. Естествените елементи като растения и дърво могат да допълнят теракотата. Можете дори да го съчетаете със синьо, зелено, жълто, розово или червено за смела визия.

Leave a Reply