5 ТОП начина за намиране на мечтаната работа

Искате да си намерите работа в определена компания, но не знаете откъде да започнете? В тази статия ще ви разкажем за 5-те най-ефективни начина да получите желаната позиция.

 

№1 Декларирайте себе си

Ако решите каква е желаната сфера на дейност и компанията, в която искате да работите, опитайте се да се изявите от рано и да привлечете вниманието към себе си, представяйки се в най-добрата си светлина на професионалисти. Какво трябва да се направи за това? Винаги участвайте в събития и състезания, които осе организират от  компанията, която ви интересува. Комуникирайте публично за достойнствата на тази компания и за вашето желание някой ден да станете част от нейната работна сила.

Ако вече имате необходимия опит за работа, опитайте се първо да получите поне временна позиция. Ще можете да демонстрирате способностите си и ако имате късмет, да останете там, за да работите постоянно.

 

# 2 Опитайте се да представите себе си на практика

Тази опция е най-подходяща за студенти, които трябва периодично да преминават практики в различни фирми. Ако имате възможност самостоятелно да изберете желаното място за стаж, ще бъде логично да изберете къде точно бихте искали да работите в бъдеще. Опитайте се да оставите възможно най-добрите впечатления от себе си и да направите възможно най-много полезни връзки.

 

# 3 Опитайте се първо да си намерите работа на по-ниска позиция

Ако се стремите да влезете в конкретна организация и сте готови да направите определени жертви за това, тогава ще бъде много по-лесно да получите скромна позиция с ниско заплащане и / или голямо натоварване. Разбира се, има смисъл да се съгласите с такава работа само, когато това предполага възможността за по-нататъшно израстване в кариерата.

 

# 4 Инициирайте среща

Най-добрият вариант за запознаване, разбира се, би бил да се организира бизнес среща с представител на организацията. Посещавайте събития, на които членовете на компанията ще присъстват и се представяйте активно – например можете да излезете, да се представите и да похвалите работата на компанията или да зададете въпроси, които ви интересуват. Така ще получите възможността да бъдете забелязани.

 

# 5 Покажете способностите си

Според един успешен журналист той е получил предложение за работа за изданието, след като е поканил редактора си на интервю. Сега той говори за това преживяване по следния начин: “Честно казано, не бях сигурен защо го правя. Но в крайна сметка се получи.”

Ако имате и някаква възможност да покажете своите професионални умения на потенциален работодател, тогава не се колебайте и го използвайте. В края на краищата това може да ви помогне да получите тази мечтана работа.

Източник: Намери Работа

Leave a Reply