4 неща, които трябва да търсите, когато купувате раница за бебето си

Когато сте навън с бебето си, не искате да ви тежи. Нуждаете се от нещо, което да е удобно и лесно за носене. Ето защо е важно да купите подходящата раница за вашето бебе. Ето 4 неща, които трябва да вземете предвид, когато купувате раница за бебето си.

Проверете капацитета на теглото

Чанта за аксесоари Jossie Cangaroo

Това е най-важното нещо, което трябва да проверите. Не искате да губите време и пари, за да си купите твърде малка или твърде голяма раница. Капацитетът на теглото на раницата е максималното тегло, което детето ви може да носи, докато я носи. Най-добре е да се ръководите от указанията за теглото. Повечето деца се нуждаят от раница, която може да издържи поне 15-20% от телесното им тегло. Това означава, че ако бебето ви тежи 10 kg, ви е необходима раница, която може да издържи 2,5-3 kg. Трябва също така да имате предвид, че бебето ви расте много по-бързо от вас. Така че капацитетът на теглото на раницата ще се увеличава с течение на времето.

Внимавайте за закопчалките и катарамите

Чанта за храна Foody Black 19x10x7cm

Когато купувате раница, може да ви привлече такава с много ципове, ремъци, катарами и закопчалки. Не го правете! Те не са необходими. На пазара има много раници, които нямат ципове, ремъци, катарами или закопчалки. Те се наричат “меки” раници. Те са по-подходящи за деца, тъй като нямат ремъци и катарами, които могат да се закачат за неща и да бъдат опасни. Обикновено раниците с меки страни са по-евтини от тези с твърди страни, а освен това са и по-леки от раниците с твърди страни. Те обаче се почистват по-трудно, тъй като нямат джобове или ремъци. Ако все пак искате раница с меки страни, уверете се, че сте избрали такава, която има клиновидно дъно, за да не може течност да проникне между плата и пода.

Сигурност

Чантите, които се използват за пренасяне на ценни вещи, като например раницата, трябва да имат някакъв вид защита. Обикновено това изглежда като цип или копче, което се използва за заключване на чантата. Всички чанти с цип трябва да имат една от тези ключалки. Съществуват и чанти с дръжка, които нямат затваряне. Те се наричат “конвертируеми” раници. Те ви позволяват да използвате раницата като чанта, като ремъците и дръжките са като дръжки. Ако изберете конвертируема раница, уверете се, че тя има дръжка, която се заключва, и отвор, който не може да бъде разкопчан.

Чанта за храна Foody Black 28x10x8cm-Copy

Дълготрайност

След това искате да разгледате издръжливостта на раницата. Не искате да купувате нещо, което ще се разпадне след няколко месеца. Раницата трябва да е здрава и да не се разпада. Материалът трябва да е дебел и да не се къса лесно. Водоустойчивите раници са добър избор, особено ако живеете на влажно място. Ако раницата е твърде тежка, това може да е лошо, особено ако се разхождате с тежка раница. Също така трябва да избягвате раници с мрежести джобове. Те лесно се късат.

Заключение

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да намерите най-добрата раница за вашето бебе. Когато излизате навън с бебето си, последното нещо, което искате, е то да бъде натоварено. Уверете се, че сте купили раница, която е лека и лесна за носене. Твърде тежка раница ще ви натежи и ще затрудни носенето ѝ. Можете да носите бебето си и в слинг. Това е чудесна алтернатива на раницата, защото е лека и улеснява много разходките с бебето. Сега, когато знаете какво да търсите, ще можете да намерите най-добрата бебешка раница за вашите нужди.

Leave a Comment