Плочки и фугиращи смеси – цветове

Дизайнерите не казват да зарежете белите плочки в банята с бяла фугираща смес върху, но казват да имаме отворен ум. Цветната или високо контрастна фугираща смес впръсква игриво или драматично усещане във всяко пространство, както ще се разберете от посочените примери в текста насетне.

 

Розовите плочки ( в бледо розово), с черна фугираща смес на фона на белите стени е уникална и супер модерна комбинация. Тя преодолява пренебрежителното усещане към розовия цвят. Тази комбинация е много красива и със син цвят, но не с класическо синьо или светло синьо, а с едно синьо-електриково.

 

Малко по-деликатна, но много красива комбинация е межди плочките тип рибни люспи в бял цвят и светло сива фуга. Това придава на полусферичната форма една лекота, с която се подвизава в интериора на банята. Тези плочки като форма, предлагат и един различен прочит на класическите съчетания в банята между бели и сини плочки, като поставени заедно създават една феерия, в която бялата фугираща смес очертава сините зони.

 

Плочките в банята тип пресечена пирамида, когато са в бял цвят и когато се направят с черна фугираща смес, създават едно страхотно визуално усещане. Черното увеличава въздействието на изпъкналата част, а тя от своя страна стои изискано и стилно

 

Плочките, които образуват ефекта на стена в банята от малки тухли също са много впечатляващи ако изберат в съчетание бели плочки – зелена фугираща смес.

 

Не случайно започнахме с много често срещаната комбинация на един цвят на плочките и фугите. Това е решение за създаване на илюзията за безшевно пространство. По-смелите дизайнери обаче съветват за излизане от тази схема и навлизане в ново идейно пространство. Сред сигурните комбинации са пясъчният цвят на сместа с кафявите плочки. Когато инсталирате плочки имитация на дърво, желателно е фугиращата смес да се една идея по-светло от дървения цвят върху плочката.

Източник: https://granitogress.com/

Leave a Reply