Пет съвета за успех в търсенето на работа

обяви за работа

Знаем, че търсенето на работа може да бъде дълъг процес и мотивацията понякога може да отслабне. Ето защо ви предлагаме пет основни насоки, които ще направят търсенето на работа успешно.

.Опознайте себе си

Разберете силните си страни и възможностите си, както и основните си мотиви. В какво сте особено добри и какво ви кара да сте добри в това? Доброто познаване на себе си е важно, когато става въпрос за представяне на силните ви страни и намиране на позиция, която отговаря на вашите интереси.

Организация

Успешното търсене на работа изисква стратегия и организация. Поставяйте си ежедневни и седмични задачи, като например да проучвате своята индустрия, да откривате нови компании и контакти, които могат да ви помогнат, и да следите пазара на труда.

Когато кандидатствате за работа, спазвайте крайните срокове и записвайте подадените кандидатури и фирмите, с които сте се свързали.

Свържете се с познати

Мрежата от контакти помага много за успеха на търсенето на работа. Използвайте контактите си, за да научите за нови възможности и, когато е възможно, кандидатствайте. Попитайте и се информирайте за предстоящи свободни работни места и поговорете с колегите/шефовете си, за да разберете дали могат да ви препоръчат.

Имате възможност да се регистрирате и в агенция за заетост/консултантска фирма. Консултантите по набиране на персонал имат опита, контактите в бранша и познанията за пазара, за да ви насочат в правилната посока.

Интернет

Интернет предлага редица канали и възможности, които могат да ви помогнат в търсенето на работа. Автобиографията ви трябва да е достъпна в интернет и на онлайн борсите за работа. Социалните медии също могат да бъдат чудесен източник на информация, така че следвайте компаниите, които ви интересуват. Освен това следете присъствието си в интернет и се уверете, че настройките за сигурност и публичният ви профил не са нарушени, за да не обезкуражите потенциалния работодател.

Отношението е всичко

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но се опитайте да останете позитивни и мотивирани по време на търсенето на работа. По време на интервюто вашата личност и отношение ще бъдат оценени също толкова, колкото и уменията ви.

Leave a Comment