От какви детски играчки не бива да лишавате дете на възраст до една година?

Докато навърши година, детето е заето да изучава света през целия ден, така че играчките за него са чудесен начин да се учи и попива впечатления.

За новородените най-добрата играчка е мама. Любовта на майката, нежните й докосвания, целувки и гальовни думи помагат на бебето да се адаптира към новия свят, който го заобикаля. По това време най-подходящи са меките, текстилни играчки. А преди края на първата година вече може да се закупи първата музикална играчка. Закачете я над люлката и детето внимателно ще наблюдава, ще се научи да концентрира погледа и вниманието си. Малко по-късно ще видите как то ще се опитва да докосва въртящите се играчки.

В същото време, преди навършването на 1 година, е твърде рано да предлагате по-детайлно изработени играчки, тъй като детето ще остане безразлично към тях. То все още няма капацитета да ги оцени по достойнство, затова е по-добре да изчакате още малко.

Но детето определено ще хареса ярките дрънкалки. С течение на времето ще засили интереса си към тях, дори повече, отколкото към всички останали детски играчки. Основното нещо, което трябва да запомните -дрънкалките трябва да бъдат направени от висококачествена пластмаса и да са напълно безопасни за вашето бебе.

Проучванията показват, че повечето от нервните връзки в мозъка се формират преди навършване на шест месеца. Въз основа на тези данни е разработена методика за ранно развитие, която позволява на едно дете да се развива правилно и във всяко отношение.

Игрите на пода – чудесен начин да подпомогнете развитието на детето

Педиатрите препоръчват да поставяте детето на пода колкото е възможно по-често. Използването на меки килимчета, може тип пъзели или пък бебешки активни гимнастики е много препоръчително. Тъй като те са изработени от тъкани с различни текстури и включват разнообразни и атрактивни за вашето бебче елементи, ще предизвикат голям интерес. Освен това ще стимулират детето в неговите първи изследователски стъпки.

Източник: aliexbg.com

Leave a Reply