Къде да празнуваме сватба през зимата?

Въпреки че сватбеното тържество е красиво по всяко време на годината, много двойки се страхуват от студено време и предпочитат лятно-есенния период.

Зимните сватби имат свой чар и уникалност: причудливи пейзажи, лек сняг, новогодишно настроение.

Как да изберем най-добрият сватбен фотограф в София?

 

Плюсове на зимната сватба

Много по-лесно е да изберете дата за сватба, тъй като основното вълнение пада на септември – октомври.

Падащи цени и новогодишни отстъпки.

През зимата превръщането на сватбата в приказно действие е лесно, защото самото време рисува невероятни пейзажи за фотосесия.

Когато снимате портрети, опитайте се да гледате по-малко директно към фотографа. Така картината може да се окаже скучна и без никаква жар. Ако обърнете главата си леко настрани и леко под ъгъл към камерата, тогава снимката не само ще стане по-интересна, но и очите ви ще играят по различен начин.

Докато се разхождате, мислете по-малко за това как са гостите там, дали е донесена тортата, има ли проблеми с доставчиците. Отървете се от всички организационни проблеми от главата си – те трябва да бъдат решени в този ден от координатора (или някой от близките ви).

Говорете с младоженеца. Направете контакт с очите. Опитайте се да се съсредоточите един върху друг, а не върху действителните снимки.

Не се увличайте с позирането. Защото най-добрите кадри идват, когато действате естествено.

 

Помислете за няколко опции, където можете да отпразнувате зимна сватба

Селска вила

Церемониите на открито са много популярни. Ако в топлия сезон мястото за тържество, като правило, са открити площи или летни тераси, през зимата трябва да се даде предпочитание на топли и уютни места. Предимството на такова тържество е възможността да се проведе пълен сватбен сценарий от рисуване до банкет. За първата част поканете представител на службата по вписванията, а последната – поръчайте кетъринг услуги.

 

Таванско помещение

Този тип сватба не изисква грандиозна подготовка и разходи, но не изключва наличието на стилно място. Loft е печеливша опция.

Стилът таванско помещение е нова тенденция в дизайна на тържество, използвайки оригинални и несъвместими елементи в декора, например тухлена стена, ярки картини, голи тръби.

За да придадете на тържеството специален чар, можете да поръчате свежи цветя и да украсите стаята с гирлянди.

 

Ресторант в традиционен стил

Ресторантът предлага набор от услуги, вариращи от менюто, декора и завършващи с домакина.

В ресторанта гостите прекарват по-голямата част от времето си на масата; трябва да се помни, че банкетното меню за зимната сватба е различно от лятното. Няма място за леки плодови десерти и закуски, масата трябва да е по-удовлетворяваща.

 

Хотелско-ресторантски комплекс

Хотелските и ресторантски комплекси предлагат отлични помещения за сватбена церемония. Възможна е и изходна церемония и разкошен банкет след нея.

Leave a Reply