Какво можете да направите, ако сте жертва на онлайн измама?

Ако сте станали жертва на измама, трябва да предприемете действия възможно най -скоро. Ако е имало измама или присвояване на банкови номера за достъп и / или банкова карта, първата стъпка, която потребителят трябва да направи, е да се свърже с банката.

Трябва също да се обадите на контактите, посочени в този договор или в месечните извлечения по сметката от списъка на издателите на карти, на уебсайта.

Трябва да поискате анулиране на вашите домашни и / или банкови номера за достъп до карта, като посочите номера на вашата сметка и / или карта.

След това измамата трябва да бъде докладвана в полицията (PSP, GNR или PJ).

Ако са извършени неоторизирани транзакции или транзакции, имайте предвид, че може да се наложи да платите максимум 100 лв .

Важно е да уведомите потребителя за задължението да спазва всички онлайн правила и правила за сигурност на картата, като винаги действа отговорно, в противен случай потребителите ще бъдат държани отговорни за транзакции.

Не бъдете следващата жертва на измама с банкови карти!

Използването на дебитна карта, банкомат и кредитна карта са много ненормални, но дали собствениците им са наясно с опасностите, които могат да срещнат?

Много потребители са жертви на „схеми“ за печелене на пари, като незаконно присвояват лични данни, свързани с карти, за по-късна употреба, например за теглене на пари или извършване на покупки.

Как да предотвратим измамите с карти?

Кредит одобрен за 24 часа! Мога ли да се доверя на това?

Лесният кредит може да струва скъпо!

Потребителят първо трябва да прецени кои субекти участват в тази операция и при какви условия работят.

Анализирайте предварително всички свързани разходи и изяснете всички съмнения, които може да имате.

Социална медия

Една от най-използваните схеми в социалните мрежи има за цел да получи данни за потребителите с обещание за предварително одобрен кредит, изискващ превод на сума между 100 и 400 лв , за да завърши процеса. В крайна сметка потребителят е наранен и кредитът е отказан.

 

Leave a Comment