Избор на плочки за баня

dush kabininБанята е важна част от всеки дом. В нея човек се грижи са собствената си хигиена,  може да се отпусне и да релаксира. Когато става въпрос за обзавеждане за баня, повечето хора обръщат внимание на елементите като душ или душ кабина, вана, огледала, мивки, шкафове и други подобни аксесоари, и по- малко внимание на плочките за баня. Това помещение не би изглеждало завършено и така уютно, ако стените са без декорации и голи.

Ако трябва да избирате плочки за баня, преди това трябва да се запознаете с някои факти. Може да избирате между фаянс и теракота.

От голямо значение е здравината и в това отношение теракотните плочки са по- функционални. Те могат да се лепят както на стените, така и на пода, тъй като са по- устойчиви. Фаянсовите се лепят само на стените, тъй като нямат толкова голяма здравина. Залепени на пода, те биха се счупили или напукали при падане на тежък предмет.

Освен здравината, от значение е и цветът на плочките. Ще създадете комфортна и луксозна баня, когато той е правилно подбран.  За по- малки помещения са подходящи по- светли тонове, за да увеличат визуално обема на банята. Многообразието от цветове, което се предлага днес на пазара, е изключително голямо. Можете да пресъздадете различни геометрични фигури с помощта на различни цветове и комбинации, пана от плочки и др.

За да не се допускат грешки при лепенето на плочки и уплътняването на пространството между тях, е най- добре да се възползвате от услугите на професионални специалисти.  Някои хора се принуждават да извършват в последствие ремонти и купуват нови плочки в случай, че са искали да спестят пари от професионални услуги. Проявете чувство за естетика и разум и никога не пестете, когато става въпрос за плочки и тяхното лепене, тъй като те ще присъстват години наред в банята ви.

Leave a Reply