Бърз кредит – по интернет

Като начало коредитодателят трябва да използва услугите на Интернет, за щастие, още отдавна дори при едни от първите  заявки за кредити се  издадоха много оферти за бързо придобиване на кеш по интернет.

Служители на кредитните институции се обаждат на кореспондента пет минути след попълването на въпросника онлайн. Бъдещите кредитори задават въпроси за отчета за доходите, или по-скоро за размера на официалния доход, посочен в него, както и за реалния доход.

След като получават утвърдителен отговор, кредиторите може да поканят заявител да дойде в офис на компанията с нужните документи, като увериха, че след прегледа им ще могат да вземат решение за издаване на пари в рамките на 24 часа.

БЕЗ ИНФОРМАЦИЯ И СТАВКА 0,1%

Следва проверката на заявените обстоятелства в попълнаната онлайн бланка за бърз заем и кратък разговор отново по телефон. При желание на клиента подписването на самите документи след получено одобрение за отпускане на бърз заем може да стане и чрез електорнен подпис и на място в офис на кредитната инситиуция.  

Важно! Във финансовите компании първото нещо, което правят, е фотокопия на документи. Ако заемът бъде получен, тогава всичко е ясно: цялата лична информация ще остане на финансистите. Ако обаче заемът бъде отказан, по-добре е да вземете копията на документите. Тъй като не се знае кой и за какви цели може да ги използва.

Освен банки и кредитни съюзи, парите на населението дават и финансови компании, чиято дейност е лицензиран. Най-често финансистите получават пари не от собствения си джоб, а чрез привличане на банкови заеми.

Според собственик на финансова компания, пожелал да остане анонимен, той взема дългосрочни банкови кредити при ниски лихви, след което го препродава под формата на скъпи парични заеми на клиентите си. Във всеки случай кредитирането на населението е лицензирана дейност. Липсата на лиценз или несъответствието на посочените детайли с информацията от официалния сайт на регулатора би трябвало силно да тревожи кредитополучателя, тъй като не е ясно за каква крайна цел е кредитиран.

Leave a Reply