Банята и красивите решения за нея

След кухнята банята е помещението във вашия дом, която най-много влияе върху нейната стойност. Ремонтът на банята обаче е голяма работа и ако не го мислите внимателно, може да струва много повече, отколкото сте очаквали. Тук обаче няма да става дума само за пари, защото след числата, остава визията на банята, която говори за нещо много повече от просто пазарна стойност. Затова ще споделим някои страхотни идеи за баня обзавеждане, за да ви вдъхновят да направите промените, от които се нуждаете.

 

В семейната баня, в новия дом, можете да направите революционна идея да инсталирате две стационарни душ глави. Разбира се това е решение, когато се знае, че банята се прави за младо семейство, в техния нов дом. Помещението трябва да е широко, а пространството на стената зад душа е с ниша, при която се поставят принадлежностите.

 

Когато гледате онлайн снимки на баня, може да се чудите, защо хората по света слагат толкова големи огледала, дори в малките бани. Това е евтин и бърз начин да създадете илюзията, че банята е по-голяма и пространствено удовлетворяваща. При бани, които са при морски къщи или вили, изгледът навън заменя голямото огледало. Това обаче е екстравагантна идея, която се случва само в редки случаи.

 

Отвореното за светлина и простор пространство може да се получи от покрива или от стена с широки прозорци и стъклена  врата. Както казахме, това е рядко реализируем проект, защото изисква запазване на интимната среда. Решението в такъв случай може да е огледална врата и прозорци с матирано или опушено стъкло, което хем допуска естествената светлина, хем запазва търсената интимност.

 

Син оазис. Забравете за небесно синьото, или за светлосиньото. Има морско сини плочки на цвят, които превръщат банята в страхотно изживяване за сетивата. Особено когато плочките са на стената зад душ пространството. Друго луксозно усещане идва от класическото бяло, но не чрез боя, а чрез бялата мраморна материя. Когато инсталирате душ параван от прозрачно стъкло в такава баня, пак ще наблюдавате изящното бяло, което ви заобикаля. Контрастите също са красиви и стилни решения за баня. Като започнем от бяло и черно, минем през синьо и жълто (екстремно за банята), сиво и бледо розово…

Източник: https://banya-bg.com/

 

Leave a Reply