За кого е подходящ букет от рози?

Букети от рози

Изпращането на букет от рози е прекрасен начин да изразите чувствата си

Розата може да бъде чудесен подарък, който да изпратите на специален човек, но има много неща, които трябва да имате предвид, преди да го направите. Важно е да изберете цвета на розата, защото той може да предаде по-дълбоко послание, отколкото може да си помислите първоначално. Червеното е универсалният цвят на любовта, докато розовото означава приятелство, а бялото е символ на чистота. Оранжевите рози са знак за вълнение, но има и много други цветове, от които можете да избирате.

Червените рози означават любов на всеки език

Има легенда за силата на червените рози, която се използва от векове за изразяване на любов. Една единствена червена роза може да бъде достатъчна, за да изрази истинската любов, докато дузина ще предадат посланието за извинение. Букети от тридесет и шест червени рози могат да символизират безкрайна любов, а сто рози могат да изразят преданост. Без значение какъв език говорите, можете да сте сигурни, че букет от червени рози ще накара любимия човек да се почувства специален.

Розовите рози носят енергия на приятелство

Има много различни значения на розовите рози, но едно от най-универсалните е приятелство. Един-единствен цвят е достатъчен, за да предаде значението на приятелството. Наситено розовите рози, от друга страна, са символ на магията.

Белите рози представляват чистота

Бялата роза е популярно цвете по много причини, но има няколко, които имат по-голямо значение от други. Белите рози представляват невинност и духовна любов. Тези рози също символизират целомъдрие и желание за любов без плътско изкушение. Като такива, белите рози са идеалното цвете, което да изпратите на някого, на когото държите. Белите рози са зашеметяващи и са популярен избор за букети, тъй като са толкова лесни за намиране в цветарските магазини.

Белите рози са особено подходящи за родилки или за изписване на новородено, точно заради символиката на невинност и чистота.

Оранжевите рози предават вълнение

Въпреки цветното им име, оранжевите рози не са просто ярки, весели цветя. Те също са страхотни за изпращане на приятели, членове на семейството и влюбени и могат да изразят редица чувства. Оранжевият цвят е резултат от комбинирането на червено и жълто, цветове, които изразяват страст и вълнение. Като цяло изпращането на оранжеви рози е индикация за здрава, положителна връзка и желание да я издигнете на по-високо ниво.

Розите цвят бордо символизират красотата

Често подарявани като романтичен жест, бордо розите са идеалният избор за влюбени. В наши дни те символизират несъзнателна красота и дълбока преданост. Значението им от викторианската епоха е подобно – страстен избор за романтичен жест. И тъй като Викторианската епоха постави началото на нова ера на романтика и любов, бордо розите се превръщат в оригинална алтернатива на традиционното червено.

Жълтите рози предизвикват радост

Когато става въпрос за изпращане на букет от рози, жълтото е весел цвят, който със сигурност ще предизвика усмивки на тези, които го получат. Жълтите рози са идеални подаръци за приятели, тъй като символизират силни връзки и безусловна любов. Подходящи са и за подарък на колеги или близки. Тези цветя могат да бъдат подарени на всеки, когото искате да развеселите. Ако обаче не сте сигурни кой е получателят на подаръка ви, винаги можете да изберете друг цвят – например червено.

Повече информация: https://jardin.bg/product-category/flowers/roses/

Leave a Reply