Мебели за детска стая

Когато трябва да организирате стаята на децата нещата не винаги са толкова прости. Най-вече защото вие може да имате едно виждане за стаята на вашият наследник, а той или тя – съвсем друго. И не съвсем естетично според вас. Затова, ако мненията ви се разминават, и детето е достатъчно голямо, може да седнете и да се разберете кои са нещата, които му трябват в стаята, показвайки му/й различни варианти на детска стая. Сега поне това е достъпно за всеки, който има компютър и интернет.

Какви мебели трябва да присъстват в детската стая? На първо място това е леглото. Има много дизайнерски решения, които улесняват родителя, а и детето, като предлагат комплекти легло със скрин, гардероб или бюро. Ако обаче детето иска нещо оригинално, може да се спрете на фирмите, които предлагат и мебели по поръчка. Ще ви излезе по-скъпо, но все пак леглото е важна мебел, която трябва да е удобна. Все пак гръбнака и костната система на детето ви все още се развива и то не може да спи на какво да е. Това от практична гледна точка. Ако пък от естетична ви се разминават вижданията за красиво, си спомнете първо, че това си е неговата/нейната стая, и след като детето не прави нещо нередно, може да му позволите да бъде себе си в своето кътче, което ще е стаята му.

Други мебели в детската стая са тези, в които ще си прибира дрехите и всякакви лични вещи, като гардероби, скринове, бюра, секции или модулни системи. Там вече ще трябва да се наложите да вземете нещо достатъчно голямо, за да не се налага да подритвате вещите на детето навсякъде из къщата.

Столовете, креслата и подобните мебели, са по-скоро като допълнение и то ако има място в стаята. Разбира се ще ви трябва един стол, особено, ако е ученик, но втори или трети, винаги може да се внесе от друга стая. Не е нужно да се претрупва пространството, особено, ако и без това не разполагате с достатъчно от него. Всички останали неща, като аксесоари и украси, зависят от вижданията на детето. Не го спирайте да организира стаята си така, както би искало. Все пак му помогнете, за да развие своя усет за красивото, който след години ще му е много полезен.

Още мебели

Leave a Reply