Лазерна епилация за различните типове жени

Лазерна епилация за жени

Ако обмисляте да се подложите на лазерна епилация, има няколко фактора, които трябва да имате предвид. Те включват цвета на косата и тена на кожата ви. Познаването на тези фактори може да ви помогне да намерите най-добрата процедура за лазерна епилация за жени, според вашите специфични нужди. Резултатите, които получавате от процедурата, ще зависят до голяма степен от вашите нужди и цвета на косата ви. Ако търсите трайно обезкосмяване, лечението, което използва най-новите технологии, може да бъде правилният избор за вас.

Тип кожа

Процесът на лазерна епилация за жени не е еднаква за всички типове кожа. Тонът на кожата е един от най-важните фактори, които трябва да се имат предвид, тъй като дължината на вълната на лазера трябва да може безопасно да се насочи към пигмента на косъма. Хората със светла кожа и тъмна коса имат най-рязък контраст, при което процедурата е най-ефективна. Хората с по-тъмна кожа и по-светла коса са склонни да имат по-нисък контраст кожа-коса, което затруднява лазерите да се насочат към нежеланото окосмяване.

В зависимост от вашия тип кожа, трябва да изберете лазерна клиника с правилната технология. Лазерите работят най-добре върху кожа, която има светъл тон, но по-новите модели могат ефективно да третират повечето типове кожа. Тези с по-тъмна кожа не бива да се обезсърчават да използват лазерна епилация, но трябва да намерят клиника с правилното оборудване.

Тип коса

Крайната цел на лазерната епилация за жени е трайно премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Процесът работи чрез насочване на вълната към специфични клетки в космения фоликул, които се намират близо до повърхността на кожата. Вълната на лазера се насочва към космения фоликул и унищожава пигментацията му.  Затова, колкото по-тъмни са косъмчетата, толкова по-ефективна е терапията. Към момента е спорен успеха при дами с руси или бели косъмчета.

Честота на лечение

За повечето хора средната честота на лечение за лазерна епилация е между четири и шест сесии годишно. Това обаче може да варира и може да са ви необходими до 12 сесии, за да видите желаните резултати. Лазерното лечение може да е насочено към множество зони и в зависимост от цвета на косата и тена на кожата ви, може да се наложи да се проведат допълнителни сесии. След като е постигнат желания резултат, е необходимо да се провежда по една контролна процедура годишно.

Лазерното лечение работи най-добре, когато космените фоликули са във фаза на нов растеж. Това означава, че зоната, която ще се третира, трябва да е предварително обръсната, за да има най-добри резултати.

С повишено внимание към лазерната епилация трябва да се подхожда при някои проблеми, а именно:

  • Хирзутизъм – това е окосмяване от мъжки тип при жените, причинено от хормонален дисбаланс. В тези случаи, лазерната епилация няма да помогне, тъй като причината за окосмяването е хормонална, а необходимо да се консултирате с ендокринолог за ефикасно лечение.
  • Кожни проблеми – ако страдате от атопичен дерматит, себорея, прекалено изсушаване или омазняване на кожата, или пък други проблеми, лазерът може допълнително да навреди на кожата. Затова, се консултирайте с дерматолога си, преди да пристъпите към лазерна епилация.
  • Бременност – въпреки, че няма доказателства за вреда на лазерите върху плода, специалистите съветват да отложите процедурата за след като родите. При бременните също се появява допълнително окосмяване, заради хормоните, за това е най-добре да вземете мерки за тях след раждане.

Leave a Reply