Как да намерите най-добрите сделки за кухненски уреди втора употреба?

Кухненски уреди втора употреба

Предстои ви обзавеждане или ремонт на кухнята? Вероятно, вече сте обмислили всички възможни варианти, за да се сдобиете с желаните кухненски уреди, които да ви вършат отлична работа и да струват възможно най-малко. Сигурно сте обмислили и обсъдили и покупката на кухненски уреди втора употреба.

В днешната статия ще разгледаме къде да намерим най-добрата оферта за покупката на уреди втора ръка

Разопаковани уреди или такива с транспортни дефекти

Много магазини за техника предлагат доста ниски цени за продукти, чиято опаковка е нарушена. Причината за нарушената опаковка може да са много – разопакован и върнат продукт, разкъсан найлон при транспорт и други.

Транспортните дефекти също са леки и не влияят на работата на уреда, а по-скоро, на външния му вид. Такива например са драскотини, леки вдлъбнатини, олющено покритие, и подобни.

Трета причина, поради която един магазин може да намали даден кухненски уред, ако той е бил мостра в магазина. При тези случаи, продуктът също работи отлично, но може да има забележки от външния вид от седенето извън опаковката – промяната на цвета, леки драскотини и други.

Кухненски уреди втора употреба - избор

Сайтове за обяви

Ако все пак сте решили да купите уред за кухнята втора ръка, със сигурност, първо ще разгледате сайтовете за обяви, и ще сте напълно прави. В тези сайтове много хора предлагат своите стари фурни, перални, хладилници и други кухненски уреди. И вероятно ще намерите точно това, което търсите, но трябва да имате предвид няколко неща.

На първо място, сравнявайте добре цените. Запознайте се колко струват новите уреди и задължително сравнявайте предлаганата цена с времето, в което е ползван уредът. Например, ако е използван 5 години, цената му намалява с 50%. Тъй като в тези сайтове всеки сам определя цената, е много вероятно да ви се поиска доста висока сума.

Второто нещо, което трябва да имате предвид, е да гледате обяви, които са във вашето населено място или поне достатъчно близо, за да видите уреда предварително преди да го купите. Ако поръчате от далечно населено място, ще платите доста за доставка, тъй като уредите са тежки, а освен това, няма как да разберете за състоянието му, докато не го включите у дома. А тогава вече е твърде късно!

Освен това, е добре да се насочите към марки и модели, които са по-широко разпространени. Това не само ще ви гарантира по-ниска цена при покупката, но и ще намирате лесно и достъпно резервни части, ако е необходимо.

Кухненски уреди втора употреба - магазин

И не на последно място, не забравяйте да задавате въпроси – колкото повече, толкова по-добре. Интересувайте се за всеки детайл, а дори може да помолите собственика да снима гаранционната карта, за да се уверите има ли поправки по уреда и какви точно са те.

Магазини за техника втора употреба

Най-добрата идея обаче е да се обърнете към магазин за техника втора употреба. Там ще бъдете сигурни, че ще намерите качествени и работещи уреди, които в някои случаи имат и гаранция.

По принцип, такива магазини изкупуват употребявана техника, правят подробен преглед на състоянието на продуктите, и ако се налага, заменят части или поправят каквото е необходимо. След това, ви предоставят уреди, които са почти неразличими от нови, но на по-достъпна цена.

Много от българските потребители препоръчват Relaxbg като надежден търговец на уреди втора употреба. За да разгледаш всичките им предложения кликни тук.

Leave a Reply