INPUT LAG и време за реакция при геймърските монитори

input lag
input lag

Когато избираме монитор за игри, трябва да се съобразим с няколко неща, които са от изключително важно значение, ако играем игри с много кадри в секунда. Такива важни параметри са INPUT LAG и времето за реакцията.

В много случаи тези характеристики не се споменават при някои монитори, защото производителят е наясно, че не са добри и съзнателно се набляга рекламирането на нещо друго, но вие не се хващайте на въдицата на евтини рекламни трикове, защото все пак плащате за нов монитор. Всъщност няма значение дали избирате от каталог с напълно нови монитори или монитори втора ръка – или мониторът е добър, или не е, това е положението.

Характеристиката INPUT LAG е много важна за геймърските монитори. Този инпут лаг представлява забавянето, което се получава, когато се подаде сигнал от ваше външно устройство към самия компютър, който сигнал се обработва от вашите хардуерни компютърни компоненти.

За геймърите е много важно да имат монитор с добър input lag, защото така ще могат да се насладят по-качествено на играта, която разцъкват. Ако input lag е 0, това е страхотно, но много рядко е така. Общо взето инпут лагът е 0 само при високия клас монитори. Често тези монитори са на доста високи цени, но ако нямате възможност да си купите такъв екран, прегледайте офертите за монитори втора ръка.

Време за реакция при мониторите

monitor-acer
monitor-acer

Колкото по-малко е времето за реакцията, толкова по-качествена ще е картината на вашия монитор. Старите монитори имах време около 15-20 секунди време на реакция (дори в момента пиша от един TFT Монитор с подобна характеристика) , но при по-новите модели стойностите са между 2-8 секунди.

Правилното е следното – колкото повече FPS има дадена игра, толкова по-добър монитор ще искате, ако сте запален геймър. Впрочем много производители подвеждат клиентите си с ниско време за реакция, но това не е определено по международен стандарт, а по някаква тяхна система, така че бъдете внимателни.

Leave a Comment