Google AdSense въведе плащане по банков път

Google AdSense въведоха плащане по банков път за физическите лица в България. До скоро уебмастърите можеха да използват опциите чек или паричен превод чрез Western Union, а днес печалбите могат да пристигнат във вашата банкова сметка при натрупване на сумата от 70€.

По форумите излезе информация, че опцията се е появила и за юридически лица (фирмени акаунти), които до днес можеха да получат AdSense заработката си, само с изпращане на чек. В случай, че фирмите получат възможността за приемане на плащания по банкови сметки това би било чудесна новина за български бизнесмени.

Настройката на услугата се прави лесно като всичко, което трябва да впишете е име на титуляра на сметката, IBAN и BIC код. От Google гарантират, че ще получите изработените пари до седмица, макар че в началото се появиха, някои разминавания 4-5 дни.

Разбира се, старите методи за плащане с чекове и Western Union остават за онези, които смятат да ги използват поради някаква причина. За мен лично вариантът с банката е най-подходящ макар, че и при него съществуват някакви удръжки, за които колегите писаха по-рано.

Запознати смятат, че Google са взели това добронамерено решение поради спада на  използващите рекламната мрежа у нас. Евтините кликове за България и масовото триене на акаунти за щяло и нещяло вбесиха уеб обществото в страната. Новата опция за получаване на пари по сметка може да накара хората отново да сложат Adsense на сайтовете си.

Аз обичам да запълвам дупки по сайтовете си с програмата пък ако дойде някой лев още по-добре. Вече настроих акаунта си и другия месец очаквам да видя дали кинтите ще пристигнат в дебитната карта. Новото въведение можете да откриете в настройките на персоналния ви акаунт, а в случай, че липсва не унивайте и изчакайте някой друг ден.

Надявам се статията ми да е била полезна.

Leave a Comment