APPLE MACBOOK AIR 11 – Компактерн и удобен

Apple MacBook Air 11Не всички търсят големи лаптопи. Така например, ако желаете да ползвате лаптопа си навсякъде, без да Ви се налага да му търсите място, за да го сложите, на Вас Ви е нужен малък, компактен и удобен модел. Вземайки си малък лаптоп, където и да се намирате, Вие ще може да си го отворите и да работите, да играете, или пък да използвате интернет. И няма да Ви е нужна маса или нещо друго, на което да оставите лаптопа – спокойно може да го държите в коленете си.

И ако на Вас Ви е нужен точно такъв лаптоп, значи сте попаднали на точното място. Сега ще Ви представим един от новите модели лаптопи на Apple. Става дума за Macbook Air 11. Моделът има 11 инчов, лъскав дисплей, чиято резолюция е 1366 х 768. Процесорът му е Intel Core, двуядрен, с работна честота от 1.3 GHz до 2.6 GHz. RAM паметта на този модел лаптоп е тип DDR3, с размер от 4 GB. Харддискът на Apple Macbook Air 11 е SSD, а размерът му може да бъде 128 или 256 GB.

Apple MacBook Air 11_otzadIntel HD Graphics 5000 е видеокартата, която е вградена във въпросния модел. Няма собствена видеопамет, а използва споделена от оперативната такава. Лаптопът няма и мрежова карта, но това не означава, че не може да се свързва с безжични мрежи. Даже напротив, безжичната връзка се осъществява с помощта на наличната безжична LAN карта, която използва канали 802.11 a/c.

Apple Macbook Air 11 има вграден Bluetooth, микрофон и камера. Това улеснява прехвърлянето на данни от едно устройство към друго (например от телефон към лаптоп и обратно), а също така дава възможност за осъществяване на видео и аудио връзка, с хора от целия свят. И всичко това, без да се налага да включвате каквито и да било допълнителни периферни устройства.

Apple MacBook Air 11_zatvorenИ тъй като малкият дисплей не е подходящ вариант, особено за гледане на филми и видео, лаптопът, за който говорим, има телевизионен изход от тип HDMI. Благодарение на него, и с подходящ кабел, Вие ще може да гледате любимите си филми, които сте свалили и записали на лаптопа си, директно на Вашия телевизор. Освен това, Apple Macbook Air 11 има два USB порта, които са 3.0 стандарт.

Сребрист на цвят, с полимерна литиево-йонна батерия, която може да издържа до 4.30 часа в работен режим, Apple Macbook Air 11 тежи само 1.1 кг. Това позволява неговото лесно пренасяне, транспортиране и съхранение. Поради малките си размери, не е нужно да му търсите специално място в багажа си. А заради това, че е супер лек, може да го оставите почти навсякъде, без да се притеснявате, че може да натежи и да падне.

Apple Macbook Air 11 се предлага с инсталирана операционна система Mac. Гаранцията на този ултра лек, малък и удобен лаптоп, е 12 месеца. Моделът може да се използва за всичко, за което се използва и персоналният компютър, в това число, за работа, за игри, за сърфиране в глобалната мрежа и т.н.

Може да поръчате своя Apple Macbook Air 11 от онлайн магазина www.notebook.bg, и да се възползвате от програмата 7.

Leave a Comment