5 начина да получите трафик към уебсайт

трафик към нашия уебсайтАко имате собствен уебсайт, със сигурност изпитвате остра нужда от трафик за да го популяризирате. Вероятно сте чували, че най-добрите посетители идват от търсачките като Google, Yahoo, Bing и прочие, тъй като хората откриват страницата ви по точно определени ключови фрази.

Днес ще ви запозная с пет начина за привличане на трафик към сайта, а вие сте тези, които решавате, кой от всички е най-добрия и лесен за вас. Естествено аз препоръчвам, да употребите и петте метода.

  1. SEO (Search Engine Optimisation) – оптимизацията за търсачки се дели на два вида, а именно вътрешна и външна. Вътрешната включва правилно разположение на ключовите думи в текста, използване на мета тагове, заглавия, описания и прочие. Външната пък изисква усилия по набавянето на връзки (линкове) към вас. Чрез последната ботовете на търсачките разбират за вашето съществуване и индексират сайта.
  1. Социални мрежи – те са един чудесен начин да представите уебсайта си на обществото. Най-популярни са Facebook и Twitter, а напоследък и Google+, който горещо ви препоръчвам, ако искате добър SEO ефект.
  1. Плащане за реклама (PPC) – този метод е най-бързият за снабдяване с посетители. Ако направите рекламна кампания в Google Adwords или друга pay-per-click мрежа вие ще получите таргетиран трафик според тематиката на страниците ви. Естествено за това трябва да платите съответната сума.
  1. Press Released – публикациите в прес сайтовете са доста мощен извор за трафик, но и тук много от офертите са платени. Прегледайте актуалните предложения и решете дали да се възползвате от тях.
  1. Форуми и чатове – социалната активност по форумите и чатовете също могат да се отразят положително на брояча във вашия сайт. Използвайте ги разумно и не спамете.

Естествено темата за увеличение на интернет трафика не се изчерпва с публикуваните от мен пет точки. Съветвам всеки, който желае осезаемо присъствие в мрежата, да се обърне към SEO специалист, който да му помогне в начинанието.

Leave a Comment