5 задължителни елемента на парти оборудването

 

partyВсяко събитие, независимо дали е по-грандиозно като концерт, изложение и т.н. или е по-скоро частно парти се нуждае преди всичко от много добра подготовка. На първо време е необходимо да се обърне внимание на храна, напитки и музика, които да допринесат за доброто настроение на посетителите. Все пак, колкото по-щастливи са гостите, толкова по-оживено става и партито – приятните емоции определено повдигат духа. Но има още една изключително важна подробност, която много допринася за приятната атмосфера на едно мероприятие и това е обстановката или иначе казано парти оборудването.

Организирането на събитие не е никак лесна задача, особено що се отнася до оборудването му, затова в тази статия ще ви посочим няколко необходими неща, на които да обърнете внимание и от които можете да се възползвате, когато подготвяте някакво мащабно мероприятие или частно парти.

  1. Шатрата – или още тента е задължителна и наложителна за събития, които са на открито.  Освен, че предпазват от дъжд, слънце или други непредвидени метеорологични условия, тентите определят имиджа на партито. Това се дължи преди всичко на огромните им размери, които няма как да останат скрити от очите на гостите или от обективите на камерите. Има различни видове тенти – с прозрачни, по-плътни или без никакви стени, с рампи, врати или прозорци, както и други допълнителни екстри. Примери за разнообразни шатри може да откриете тук – http://rightrental.net/bg0101000-shatri/
  2. Подът – шатрата в повечето случаи върви ръка за ръка с подовата конструкция, която до голяма степен определя и самата тента. Важно е да се обърне внимание на пода, защото той прикрива дефектите на терена, на който е организирано партито. Естествено, ако шатрата е поставена на равен терен – бетон, паваж и др. , то допълнителна подова настилка не е необходима, но когато говорим за събития на открито, да речем върху тревни площи или нещо подобно, тя е задължителна. Особено, ако искате да разчупите атмосферата с приятна музика и танци, освен подходяща подова настилка, трябва да предвидите и удобен дансинг за целта (щом ще има танци, може да прибавите и няколко прожектора , така гостите ви ще се почувстват като звезди на музикална сцена)
  3. Мебелите също са необходими – естествено под мебели се разбира масите и столове, защото гостите трябва да има къде да си починат след танците и къде да се настанят удобно, докато се наслаждават на своите коктейли или специалитети, доставени от кетъринг фирмата. Желателно е те също да са подбрани с вкус, в зависимост от обстановката и броя на посетителите, като обикновено разликите са свързани с размера и формата им (квадратни, кръгли, правоъгълни или елипсовидни маси). Колкото до столовете, те обикновено се подбират според масата и се определят от характера на събитието – официално, коктейл, по-ежедневно и др. Ориентирайте се към маси и столове, които са колкото се може по-здрави и качествени, за да събитието ви не бъде помрачено от неприятни инциденти. В последно време за партита е доста актуална и меката мебел, която изглежда стилно, създава усещане за уют и е удобна (табуретки диванчета). А ако искате нещо по-специално може да се насочите и към дизайнерски мебели, които имат по-нестандартна визия.
  4. Приборите – без подходящите прибори не може да става и дума за парти. Основното при техния подбор е да бъдат съобразени с менюто, като се има предвид, че на различните видове храни отговарят специфични прибори (например за рязане на риба има специални ножове, приборите за десерти са различни от тези за предястия, а повечето видове алкохол се пият в чаши със строго определена форма) Придържайте се към тези неписани правила на етикета, ако искате организираното събитие да е по-стилно, изтънчено и изпипано.
  5. Декорация – за нея няма строги изисквания, тя винаги е по-желани и според вкуса. Тя не е задължителна, но е по-добре да я има, защото прави обстановката и атмосферата на мероприятието по-интересна и приятна. Тук са включени всякакви видове осветителни тела (прожектори, свещи, полилей, свещници), аксесоари и декори (арки и колони), както и различни видове градинско оборудване. Ако искате партито ви да бъде неотразимо, по-добре развихрете креативността си и разчупете обстановката с малко декорация

Това са основните моменти, на които ви препоръчваме да обърнете внимание при организацията на някакво събитие. Естествено, освен тях има още хиляди детайли, за които да помислите, но не забравяйте, че най-важното, към което се стремите е да създадете едно приятно и по възможност незабравимо преживяване за гостите си, а и би било добре вие също да се позабавлявате. Затова се постарайте преди всичко да очаровате, както посетителите, така и себе си.

Leave a Reply