Ъпргейд на банята

upgreid-banqЪпргейд означава надграждане, актуализация, подобряване качеството и модернизиране. В случая на банята. Първото което трябва да направите е план или проект за това, което искате да бъде извършено. Ако ремонта касае носещи стени и вие се намирате в апартамент, то тогава ви трябва специално разрешение, което трябва да си издействате и то не само от другите обитатели на блока а и от строителна инспекция например. С една дума трябват ви доста  бумащина, защото незаконно ремонтиран апартамент, най-малкото вие не можете да го продадете.

При ремонта на банята ще възникнат следните вечни въпроси: Как да направя ремонта? От къде да закупя строителните материали, ВиК и прочее? Колко ще струва ремонта? Колко време ще отнеме? Би било добре ремонта да бъде извършен от най-квалифицираните специалисти. В противен случай неправилно свързаният водопровод може да предизвика наводнение у съседите или в общите помещения.

Квалифициран ремонт включва:

-Демонтаж на остаряло оборудване и подготвителната работа

-Монтаж на ВиК системи за топла и студена вода и канализация

-Електрически системи и техният монтаж

-Облицовка с фаянс и теракота

-Изравняване и хидроизолация на стените

-Свързване на ВиК

-Дърводелски услуги като сглобяване и монтиране на мебелировка

Може да отидете и още по-далеч в ремонтирането на вашата баня. Да извършите по-сложни и нестандартни дейности. Да облицовате самите плочки, за да не се пързалят, да изрисувате сложни рисунки на стената с помощта на мозайка с изостряне на външните и вътрешни ъгли под ъгъл от 45 градуса. Направете дизайнерски ниши, таван на няколко нива и поставете допълнително санитарно оборудване. Но ако искате вашата баня да е единствената в света или поне в България и имате достатъчно пари, можете да поръчате ремонт при специализирана фирма за интериор и дизайн. Такъв вид ремонт е приказно скъп, но той има преимуществата на  уникални от художествена гледна точка дизайнерски решения.

Leave a Reply