С профилактика без стрии


Нещо, което разваля настроението на дамите това е появата на стрии. Те се получават преди всичко при промяна обема на тялото. Това е причина те да се появяват преди всичко при бременни жени. Появата им е сигурна и при бързо отслабване. Просто кожата не може толкова бързо да се свива или разпуща за да поеме новия обем на тялото. Те представляват белег, получен от разкъсване на съединителната тъкан. Тези бели ивици остават светли и при загар на тялото, което се обяснява с отмиране на капилярите.

За образуването на стрии има значение и генетичната информация – наследствените проблеми се предават. Образуване на тези нелани ивици има и в млада възраст, когато кожата расте по-бавно в сравнение с нарастване на тялото. С напредване на възрастта кожата губи еластичността си, става разтегната и тогава се образуват бръчки с различна дълбочина.

Има редица профилактични мерки, които могат да ви предпазят от нежеланите стрии. Преди всичко това са белтъчините. Приемането им обновява кожата, поддържа нейното здравословно състояние и еластичност. Преди всичко трябва да се насочи вниманието към профилактиката, а не към лечението. Поддържане на кожата в овлажнено състояние допринася за изключване на тези нежелани ивици. За профилактиката изпитано средство е зехтина. Развитието на фармацевтиката допринесе за обогатяване на зехтина с различни добавки от козметични препарати, което подобри качествата му за поддържане влажността на кожата.

С голямо предимство по поддържане влажността на кожата се ползва хиалуроновата киселина. Тя действа така, че осигурява задържане на влагата върху повърхността на кожата. Био етеричните масла намират голямо приложение за поддържане на кожата в добро състояние. Те имат естествен произход от различни растения – роза, лавандула, мента и много други маслодайни растения.

За да се предпазите от образуване на стрии най-сигурен начин е да се поддържа нормално тегло и да не се допуска неговото бързо качване или сваляне. Това не само предизвиква образуване на нежелани белези наречени стрии, но е опасно и за здравето. В идеалния случай кожата е еластична, може да се разтяга и отново да се връща в изходно положение. Да, но в живота винаги има фактори, които нарушават идеалното състояние и това налага нашето отговорно отношение към собственото здраве.

Leave a Reply