Романтика и удоволствие в едно – само с яхти


Голямото разнообразие от яхти може да задоволи изискванията и на най-претенциозния клиент. Ако все пак някой не открие своя плавателен съд, то той се изработва по индивидуална поръчка като се задоволяват всички негови изисквания. За да получите точно това, от което имате нужда е необходимо много ясно да формулирате изискванията си.

Яхт клубовете предлагат наред с новите плавателни съдове и такива втора употреба. В зависимост от това с каква цел ще се ползва яхтата се определя и нейния вид. Освен това е необходимо да се уточни и броя на хората, които ще почиват сред морските вълни, за да се определи големината. Разбира се, за яхтите за дълги разходки и с много хора са нужни повече каюти, място за приготвяне на храна, хранителни запаси и вода. Товароподемността трябва а е голяма, защото ще се съхранява и резервно гориво.

Ветроходна или моторна яхта – изборът зависи само от клиента. Романтиката е в платната, казват романтично настроените, а практичните хора разчитат на сигурността на моторната яхта. Така или иначе и двата вида плавателни съдове имат своите предимства и недостатъци. Много често ветроходните плавателни съдове са предпочитани заради по-ниската им цена. Каквато и да е яхтата плаването с нея е истинско удоволствие, радостно преживяване, романтика, която се помни много време.

Естествено, малко са собствениците на яхти – това е скъпо удоволствие, което може да си го позволи много богат човек. Останалите любители на морската шир имат своето решение – плавателни съдове втора ръка или наемане за определен срок. Наемането на яхти е добро решение, защото всеки може да реализира своята мечта дори за кратък срок. Още по-романтично е да се включиш в организираните от яхт клубове круизи. Така е весело, с голяма група, при което се създават нови запознанства, обменя се информация и спомените са хубави.

Все пак когато решите да си купите яхта е важно да определите с каква цел ще я ползвате. Изборът на плавателен съд е много отговорна задача. Освен бюджета за покупка не трябва да се забравят и средствата, които ще бъдат необходими за поддръжка, зазимяване, съхраняване, техническо обслужване.

Както и да ползвате яхтите, винаги романтиката ще ви пленява, а това ще ви осигури удоволствието от пътуването.

Leave a Reply