Проблемът отпушване на канали е лесно решим


Отпушване на каналите е проблем, който често се налага да бъде разрешаван. За причините, предизвикали запушване на канализационните тръби, е писано много, а и всеки от нас е наясно. Всъщност след всяко едно отпушване и почистване на канал и тръби, се казва едно и също – от днес нататък ще бъдем много внимателни. Това се забравя много бързо и отново – остатъци от храна, отпадъци от почистване в тоалетната. Сифона на ваната е запълнен отново с остатъци от сапун, косми. С една дума казано – старата песен на нов глас.

Така е, защото знаем, че има кой да реши проблема ни бързо и качествено. Телефонът на избрана от нас ВиК фирма е запаметен за бързо набиране и майсторите са у дома. Хубавото е, че много фирми предлагат денонощно отпушване на канали. Наложилите се на пазара фирми разполагат със съвременно техническо оборудване, което им позволява да се справят с почистване на тръбите. Наличието на видео наблюдение определя точното място на проблема.

Това дава възможност на работниците да изберат най-подходящия начин за отпушване на каналите. В зависимост от вида и мястото на запушването могат да се използват химически препарати за отстраняването му. В по-сложните случаи може да се приложи механичен начин с използване на различни приспособления. Професионалистите си знаят работата и се справят бързо и качествено.

Понякога се правят опити за самостоятелно отпушване на каналите с използване на различни средства – ръчна вакуум помпа, тел или спирала, комбинация на сода за хляб и оцет. Това може да има резултат, ако се направи още при първите признаци на проблема. Освен това всеки един от тези методи е добре да се приложи като профилактика за да не се стига до запушване.

Използването на химическите средства за почистване на тръбите и отпушване на каналите също могат да доведе до добър резултат, но прилагането им трябва да отговаря на инструкцията. В този случай трябва да се съобразите от какви тръби е направен тръбопровода, защото за всеки вид тръби има различни препарати. За да се избере правилния препарат трябва да се знае и причината за запушването, защото препаратите са на алкална и кисела основа.

Leave a Reply