Лек срещу киселини в стомаха

лек срещу киселини в стомахаМнозина страдат от киселини в стомаха, които създават дискомфорт в ежедневието. Изключително неприятното усещане на парене, болка и кисел вкус се дължи на забързаното ежедневие и хранителните ни навици.

Компетентни относно стомашните проблеми са лекарите гастроентеролози можещи да изследват оплакванията ви и да назначат съответното лечение. Телевизионните реклами предлагат различни медикаменти служещи като лек срещу киселини, но тяхното действие е временно.

Гастритът и стомашната язва се дължат на т.нар. хеликобактер пилори. Колкото по-бързо се диагностицира заболяването, толкова по-добре за пациента. Прилага се медикаментозно лечение или операция. В съвременната медицина се залага на биопсия на лигавицата на стомаха, при тази процедура се въвежда ендоскопска тръба, която е възможно да причини гадене и спазми.

При отделните случаи се прилага локална упойка, която да намали риска от нежелани реакции. Аз лично съм се подлагал на този вид изследване и мога да кажа, че не е много приятно, но пък резултата, ще успокои съзнанието ви, което най-често свързва заболяванията със сериозни и плашещи диагнози.

Превантивните мерки, които препоръчвам са: ограничаване на алкохола и тютюнопушенето, спиране на силно подправените храни, избягване на тестени и сладки изделия, провеждане на хранителен режим съобразен с личния ви лекар. Всички тези неща ми помогнаха, да спра развитието на гастрита ми.

При положение, че постоянно изпитвате напрежение в областта на стомаха, имате постоянни позиви за изхождане по голяма нужда и не може да се насладите на храната или питието си, не отлагайте среща с гастроентеролог, защото съществува реална опасност от развитие на инфекцията.

Неглижирането на киселините е проблем, който след време дава негативно отражение на общото ви здравословно състояние. Пиша всички тези неща от опит и се надявам съветите ми да стигнат до възможно най-много хора. И накрая припомням, че нередовното хранене и злоупотребата с алкохолни напитки са в основата на повишената киселинност и спазмите.

Leave a Comment