От къде да купуваме хранителни добавки?

hranitelni-dobavki

hranitelni-dobavki

Предвид облекчения режим, при който се продават днес, достъпът до хранителни добавки е практически неограничен. Това, че са напълно достъпни и могат да закупят по различен начин е огромен плюс за съвременния потребител, но същевременно свободната продажба носи със себе си и сериозни рискове – най-често опасност да попаднем на продукт с недоказан произход, чийто състав е със съмнително и дори опасно действие.

От къде е най-удачно да купуваме добавките?

В този материал ще разгледаме три възможни варианта за покупка на хранителни добавки, като се спрем на предимствата и недостатъците на всеки от тях. Тук нямаме за цел да ви посочим общовалиден отговор, а просто да ви представим алтернативите, заедно с техните плюсове и минуси, така че да направите информиран и максимално разумен избор. Имайте предвид, че тази категория медикаменти има за цел да въздейства на вашия организъм, което може да се окаже доста опасно, ако подходите небрежно.

Вариантите за покупка на добавки са:

  1. Лицензирани търговци – аптеки

Аптеките си остават най-удачното място за покупка на хранителни добавки, поради вниманието, с което се подхожда при подбора на продукти и марки. Вероятността да попаднете на суплемент с неизвестен произход и състав е практически нищожна, а това е съществено предимство на лицензираните места за продажба на медикаменти. Към него можем да добавим възможността да получите компетентна консултация при избора на продукт.

Недостатъци

Не всяко населено място в страната разполага с добре заредена с продукти аптека. Вероятността да намерите конкретен суплемент на чуждестранен производител е минимална, а това означава, че трябва да пътувате до най-близкия град, в който марката се предлага. Предвид разходите, свързани с всяко пътуване и големите надценки, с които работят аптеките, може да се окаже, че желаният продукт се е оскъпил многократно.

  1. Онлайн сайтове

Днес възможността да закупиш който и да е медикамент е огромна. Благодарение на онлайн търговията, вихреща се в глобалната мрежа, всеки може от уюта на собствения си дом да закупи нужните хранителни добавки и то на значително по-ниска цена от тази, предлагана в аптеките. Към изброените дотук предимства можем да добавим достъпа до продукти, които не се предлагат на родния пазар.

Недостатъци

Да закупиш дрехи, стоки за бита или електроника по интернет може да бъде огромно удобство, но не така стои въпросът с хранителните добавки. Повечето сайтове нямат никакъв ангажимент по отношение на продуктите, които предлагат, а това често води до продажба на медикаменти, които са неефективни и дори опасни за здравето. Дори да закупите суплемент на конкретна марка, няма гаранция, че ще получите оригинална стока, а не нискокачествена имитация.

  1. Фирмени магазини на определени марки

Ако сте достатъчно разумни, ще се насочите директно към добавките на утвърдени и доказали високото качество на своята продукция марки. Това ви дава безброй предимства, като освен доказаната ефективност ви гарантира и пълната безопасност на закупения суплемент.

За да сте 100% сигурни, че получавате оригинален продукт, а не лоша имитация е препоръчително да купувате единствено от фирмените магазини на престижните марки. Повечето от тях присъстват осезаемо в интернет пространството, така че дори да нямате физически достъп до техните хранителни добавки, вие можете да ги закупите онлайн, независимо къде се намирате.

Leave a Reply