Какви са основните качества на ПВЦ дограмата?

Дограмата от PVC (поливинилхлорид) е едно практично решение за всеки дом. Пластмасовите прозорци се славят с високо качество и функционалност, която спомага за постигането на по-добра енергийна ефективност за апартаменти и къщи. В наши дни често срещаме ПВЦ дограма по терасите на домакинствата, което идва да рече, че тя е предпочитана от обществото.

Една от основните причини ПВЦ дограмата да се радва на такова внимание е нейната цена. В сравнение с алуминиевите профили и дървените прозорци, пластмасовата дограма е по-евтина, но това не е за сметка на качеството, а защото самият материал струва толкова. Освен топло и шумоизолация този вид профили са дълготрайни и устойчиви на климатични промени.

В зависимост от броя на камерите (3,4, 5 и 6) се определя топлопроводимостта на дограмата и шумоизолацията, която тя осигурява. По-големият брой камери се препоръчва за обекти, които подлежат на ниски температури и висок шум. ПВЦ профилите се справят отлично със съхранението на електрическата енергия и изолирането на неприятните външни шумове.

И, като говорим за качества на ПВЦ дограмата, то неминуемо трябва да отбележим дългия ѝ живот. Такъв тип прозорци могат да издържат над 20 години, без загуба на белотата си или технически повреди. За да стане това се изисква елементарна поддръжка, която се свързва с почистване, обработка на уплътненията и кратка работа по обкова включваща смазка и т.н.

Дизайнът на PVC дограмите също е добър. Обикновено рамките са снежнобели, но може да се използва специално облицовъчно фолио, с което се постигат различни разцветки и дори имитация на дървесни видове. Разнообразието на пазара е доста голямо, така че няма да бъдете затруднени при избора си. Пластмасовата дограма ще даде завършен вид на дома ви.

Можем да обобщим, че когато говорим за основни качества на ПВЦ дограмата, се сещаме за дългото време, през което тя живее, устойчивостта на резки температурни промени, визуалните качества и лесната поддръжка. Всичко това е добре дошло за клиента, който инвестира в нови и по-сигурни прозорци за жилището си. В добавка на това получавате и една перфектна цена.

Ако и това не ви е убедило, че PVC профилите са надеждни, просто няма какво да добавим. Сигурни сме, че точно този тип прозорци би бил подходящ за нуждите ви, стига да реализирате правилния избор. Съсредоточете се в най-добрите продукти на пазара от известните компании.

 

Leave a Reply