Как да се справим с болки в гърлото?

болки в гърлото

Всеки човек поне веднъж в живота си е изпитвал болки в гърлото. Аз не правя изключение и понеже съм фен на сладоледа и студените напитки често страдам от този проблем. Най-доброто лечение може да предложи лекар, а аз мога да ви споделя някои малки тайни, които използвам, за справяне с проблема.

Един от неприятните, но супер ефективни начини, да намалите напрежението в областта на сливиците, е като разбъркате една супена лъжица мед с една чаена лъжица сода, за намазване. Навийте на показалеца си марля няколко пъти и мажете внимателно на болното място. Съществува риск от гадене и дори повръщане, тъй че бъдете максимално внимателни.

Повечето методи ги знам от старата ми баба, която много обичам. Тя ме научи на много и различни неща включително това как да лекувам ангина, болно гърло, навехнат крак и много други любопитни и практични неща.

Следващият начин за лечение е чрез 1 чаша кисело мляко и щипка сода бикарбонат. Разбъркайте добре и пийте от сместа по няколко (2-3) чаени лъжички на ден. И дори да ви звучи прекалено елементарно знайте, че има ефект, който лично съм изпитала преди няколко години.

И за да не кажете, че давам рецепти само и единствено от баба ми, ще ви кажа и една, която научих от жената до мен. Сварете си 3 чаени лъжички сухи листа от кромид лук в една чаша вода и оставете да престоят четири часа. Прецедете вода и направете гаргара, за да облекчите ангината, ако не мине обаче бързо при чичо доктор.

Обобщение

Както вероятно сами забелязвате – пиша само за остарели и изпитани начини за лечение на гърло. Лекувал съм се с тях преди години избягвайки скъпите и комерсиални лекарствени средства. Въпреки всичко това са просто съвети, а за повече подробности се отнесете към личния лекар, който неминуемо ще ви помогне.

Leave a Comment