Как да се подготвим за първата си епилация с Soprano Platinum лазер

Тези, които страдат от екстремно нарастване на космите, и тези, които просто желаят свежо и гладко усещане при допир до кожата, са потенциални клиенти на платформата Soprano Platinum. Тя ще промени драматично начина на живот на тези, които я изберат.

С прецизната технология, която предлага този лазерен апарат, ще се определи лесно тази зона, където безупречно гладката кожа е задължителна. Гърбът, краката, лицето, подмишниците, интимната зона, всичко е възможно и постижимо с тази иновативна  технология.

За да се получи най-добър резултат, има някои детайли, които трябва да се съобразят преди началото на терапията. Ето кои са те.

 

Преди епилацията

 

Дерматологична консултация – прегледа при дерматолог е добра идея, за да се дискутират очакванията от терапията.

 • Наличие на тен – солариумите не са добра идея поне 2 седмици преди първата процедура. Използваните в солариумите продукти съдържат много меланин. Наистина технологията Soprano Platinum е безопасна за тъмна кожа и тен съответно, но е добре да не се злоупотребява с възможностите на собствената кожа.
 • Употреба на козметика и парфюмерия – по-добре да не се използват парфюми и други иритиращи субстанции в третираните зони преди и след терапевтичните сеанси.
 • Кола маски, изсветляване, епилатори – ако месец преди терапията се избягва употребата на тези стоки, това ще повиши шанса да се редуцира окосмяването веднага.
 • Инжекции колаген и филъри – необходима е консултация с терапевта, който ще извърши процедурата, ако в последното полугодие е поставян филър в зоната, която подлежи на третиране.
 • Приемане на лекарства – при някои лекарствени средства, както и при антибиотици приемани по време и след процедура, се получава силна пигментация. Затова е нужна консултация с лекуващия лекар, изписал медикаментите, преди да се пристъпи към терапия.
 • Бръснене – зоната за епилиране трябва да се избръсне преди процедурата. Това е нужно, защото ако космите са наболи, това може да предизвика прекалено бързо нагряване на кожата, а също и да попречи на енергията да проникне в дълбочина. При небръсната кожа движението на накрайника по кожата може да предизвика дискомфорт.
 • Тестване – необходим е тест преди процедурата.
 • Татуировки– трябва да се покрият с лепенки преди началото на сеанса. Те поглъщат много енергия заради багрилата, които се използват. Бенките се зачертават с бял молив, тъй като върху тях не бива да се работи.

 

По време на епилацията и след нея

 

 • Носят се защитни очила – осигуряването им е задължение на лазерния център. Носят се през цялото време, за да предпазят очите.
 • Болката – прагът на болка е индивидуално усещане. Терапията с Soprano Platinum принципно е безболезнена. При по-чувствителните зони може да се усети болка и тогава водещият терапията ще адаптира апарата към индивидуалните усещания на клиента.
 • Време за процедурата – то варира в широки граници – от 10 минути до час и зависи от зоната, която се третира, както и броя зони, които са съчетани.
 • Зачервяване и възпалителни процеси – косменият фоликул може да се зачерви и това да възпали леко кожата около него. Това е нормална реакция, която трябва да премине сама до 24 часа.
 • Слънцезащита – третираните зони трябва да се защитят поне седмица след проведения сеанс с крем с фактор 50+. Най-вече се отнася за летния сезон.

Източник: Лазер център София – Satorilaser

Leave a Reply