Как да предпазим кожата си от слънчевите лъчи през зимата

предпазване на кожата през зиматаОсвен през летните месеци е добре да полагаме грижи за кожата си и през зимата. Атмосферните условия са много сурови и по никакъв начин не ни предпазват. За да нямаме проблеми от различно естество е добре да полагаме грижи. Това се отнася както за жените, така и за мъжете. Може би повечето мъже ще си кажат, че това е само за жените. Това не е така и аз като мъж мога да ви опровергая. От личен опит ще споделя най-важните неща за които да следим при избор на защитен продукт през зимата.

На показ през зимата най-често е лицето ни. Има различни предпазни козметични средства за защита от слънцето. Важно е продуктът, който изберете да е подходящ за кожата ви. Има такива за нормална, суха или мазна кожа. За да има по-добър ефект върху вас изберете правилния крем.

Най-добре е да се доверите на козметична марка, която е с доказан опит на пазара. Избягвайте да се доверявате на продукти с не доказан произход и съставки. Ако имате възможност е добре да подберете продукт с натурален произход без алергени и парабени.

Изборът на SPF фактор също е от важно значение. Различните продукти предлагат различна степен на защита от вредните слънчеви лъчи. В повечето случаи изборът става на база цветът на кожата ви. Ако тя е много светла е най-добре да подберете крем с по висок SPF фактор на защита. Те варират от 10 до 50.

Не трябва да предпазите кожата си само от вредните слънчеви лъчи. Трябва да се опитате да я защитите и от вятъра и студа, който е характерен за зимните месеци. За тази цел може би е добре да потърсите продукт, който съчетава в себе си подходящ SPF фактор и формула, която да ви предпази от неблагоприятните условия на времето.

Още по важно е да се използва козметика за предпазване от слънцето от тези, които спортуват. Всеизвестно е, че именно в планината на висока надморска височина слънцето е много вредно и може да причини сериозни изгаряния ако не сте се погрижили да се предпазите.

Освен с подходяща козметика за лице може да защитите кожата на лицето си като я предпазите с шал и шапка и оставите колкото се може по малко място на показ. Ако имате възможност не излизайте на вън в най-студените часове от денонощието.

Ето и едно интересно видео по темата, за съжаление е на английски.

Leave a Comment