Как да почиваме правилно през уикенда

почивкаМного хора не успяват да проведат възстановителна почивка от тежката работна седмица. Обикновено последните използват уикенда за шумни забавления, домашна работа или безсънни нощи в игра на карти например. Всички тези неща влизат в графите физическо и психическо натоварване и нямат нищо общо с пълноценния релакс.

В тази статия ще ви споделя какво правя аз през събота и неделя, а вие ще прецените дали да последвате примера ми или не.

Нека започна с разходка сред природата. Повярвайте няма по-хубаво нещо от това. Вие избирате дали да отидете на село, на планина или в някой живописен град в България. Зеленината, чистия въздух, тишината и чистотата ще повлияят благоприятно на здравословното ви състояние, а и ще повишат настроението ви.

театърДруго интересно хрумване е да се отдадете на култура. Все по-малко хора пренебрегват театрите, кината, оперите и въобще културните мероприятия у нас. Използвайте поне една събота или неделя за да посетите някоя приятна постановка или концерт на любимата ви група. Гарантирам ви, че това е много по-хубаво, отколкото да се наливате с бира и да пушите цигари.

баровеКомпанията ми обича барове и дискотеки, а и аз също. Въпреки всичко идва момент в живота, когато човек има нужда от нещо по-различно и интересно. Един рафтинг или мач на малки вратичка ми доставя в пъти по-голямо удоволствие от това да мятам салфетки в някой столичен фолк клуб.

Ако се вслушате в съветите ми ще реализирате една правилна почивка, която ще ви се отрази много добре. Не казвам, че пълното отрицание от нощния живот е правилно, дори напротив но помислете и за нещо по духовно и възвишено.

Комбинирайте полезното с приятното и опознайте нови неща, територии и хора. Дано съм успял да провокирам желание за промяна и полезни навици. Последните са жизненонеобходими за социалния живот на всеки от българин поне по моето скромно мнение.

Leave a Comment