Как да направите печеливш сайт

Хиляди българи търсят начин да изкарат пари от интернет, като това изисква да имат собствен уебсайт или блог. Разбира се, безплатен обяд не съществува и трябва да се потрудите, за да изкарате някой лев от мрежата.

За да направите печеливш сайт е хубаво да познавате езика HTML, PHP и работата с база данни, което ще ви помогне да изградите стъпка-по-стъпка вашето присъствие в уеб пространството. Когато уебсайтът е готов идва покупката на домейн и хостинг, на които да го поставите. След като се снабдите със сайта идва време за неговото монетизиране (поставяне на реклами). Най-използвания начин за печалба е Google Adsense и affiliate програмите.

Google Adsense ви дава възможността да поставите реклами на фирми и продукти във вашия сайт посредством вграждане на сорс код. Рекламата може да бъде текстова или чрез банер и при всеки клик на ваш посетител вие ще печелите определена сума пари.

Affiliate програмите са партньорски програми, които ви дават опцията да препродавате продукти и услуги на дадена фирма. Вие можете да сложите мигащ банер с известна марка маратонки, който води до сайта на производителите им. В случай, че потребителят кликне на банера и закупи продукта вие ще получите определена комисионна. Има и други начини за монетизиране на уебсайт, но това са най-масовите до този момент.

При положение, че се затруднявате с изработка на сайт, може да използвате готовите CMS системи от типа на WordPress, Joomla и десетки други където да поддържате собствена страница като моята и дори още по-хубава. Обърнете внимание и на Blogger където с няколко клика ще направите безплатен блог, в който да пишете за всичко, което ви касае.

Почти всеки блог позволява слагане на реклами с цел печалба. За да дойде последната обаче е нужен достатъчно голям интерес, към съдържанието на сайта ви. Ето защо ви препоръчваме да пишете за неща, от които се интересувате и разбирате. Съветваме ви да потърсите повече информация относно оптимизация на уебсайт за търсачки (SEO) за да научите как да станете известни в мрежата.

Четете и моя блог където ще публикувам интересни статии относно SEO (Search engine optimization) и полезни съвети за увеличаване на трафика към сайтовете и блоговете.

Няма да пропусна и различните методи за монтетизация, с които да спечелите странични доходи от интернет.

Leave a Comment