Как да изберем компания за пътна помощ

Когато се свържете с фирма за пътна помощ, получавате достъп до следните услуги в случай на извънредна ситуация на пътя:

  • Празна батерия (зареждане на батерия).
  • Спукана гума (помощ при смяна на гума).
  • Ключове, заключени в превозното средство (само отключване).
  • Помощ за гориво (ограничено до определен лимит).
  • Незначителни ремонтни дейности край пътя (свързани с електричеството, спиралата, имобилайзера, охладителната система и др.).
  • Предаване на спешни съобщения.

 

Учтивост към пътниците

Когато превозното средство трябва да бъде теглено до сервиз, фирмите за пътна помощ организират извозването на пътниците от превозното средство (до определен брой пътници). Те биват транспортирани от посочената дестинация, където повредата е настъпила, до тяхното местоживеене.

 

Наемане на кола

Ако обстоятелствата по проблема ви наложат настаняване в хотел, но бихте предпочели да продължите с пътуването си незабавно, фирмите за пътна помощ ще организират кола под наем, която да ви позволи да стигнете до вашата дестинация, при условие че отговаряте на изискванията за превозно средство под наем по отношение на общите условия на компаниите за коли под наем. Направените разходи ще бъдат ограничени до такси за наем; доставка и вземане на автомобила под наем, като автомобилът трябва да бъде предаден при пристигане до вашата дестинация.

 

Специфика на услугите

Имайте предвид, че не всички фирми за пътна помощ имат една и съща политика. Когато става въпрос за зареждане на батерия, те са готови да откликнат. Когато става въпрос за смяна на спукана гума е добре да се уверите, че фирмата която сте избрали изпълнява услугата с налични резервни гуми или може да ви помогне, само ако вие разполагате с такава гума на борда. Когато ви е свършило горивото, трябва да попитате до колко литра гориво доставят. Отключването на автомобил, ако ключът е в колата, е услуга на почти всички фирми. Тегленето и използването на лебедка обикновено се практикува от всички компании. При извозване на пътниците от пострадалото МПС може фирмата за пътна помощ може да има лимит на броя на пътници.

Leave a Reply