Какъв човек е вашият домоуправител


Домоуправителят трябва да бъде ерудиран човек, който да взима работата си на сериозно. Не е достатъчно да изберете съсед, който да получи титлата, без да разбира същността на работата. Много домоуправители не мислят, че тяхното призвание е от голямо значение и въобще не си дават зор да научат повече за „Закона за управление на етажната собственост“. Тези хора просто паразитират и си мислят, че това може да им се прости. Правилно ли е това, прочетете по-долу.

В случай, че не направите правилен избор на домоуправител, то това може да ви коства много. По всяка вероятност сърдитият чичко, който сте назначили на тази отговорна длъжност, няма да свърши работа, а това ще доведе до сериозни разпри със съседите и още куп проблеми. За да не допуснете подобен провал, е нужно да излъчите качествен кандидат за поемане на управлението.

Градинката пред входа ви, чистотата на етажната собственост, доброто състояние на асансьора и спирането на шумните съседи зависят само и единствено от добрия домоуправител. Ако той не си върши работата, не можете да очаквате нищо хубаво. Не пишем това, за да правим реклами или да пробутваме наши хора, а защото това са фактите, с които със сигурност сте се сблъсквали.

Едни хора прибягват към професионално управление, други пък разчитат на съседа, който гарантира, че ще управлява добре входа. Не можем да наклоним везните в една от двете страни, тъй като това зависи от вас и вашите съкооператори. Вие сте хората, които трябва да преценят какви мерки да се вземат, а ако домоуправителят не върши работа, то има и други решения.

Кратки думи в заключение
По всяка вероятност, докато пишем всичко това, вече сте избрали домоуправител. Въпросът, на който трябва да отговорите е какъв човек е той и заслужава ли вашето внимание. В никакъв случай не правете компромиси, защото те могат да ви струват скъпо. Надяваме се нашата статия да е провокирала желания ефект и ще стискаме палци да успеете да изберете точния човек.

Leave a Reply