Какво са мъжките дрехи?

mujki-drehiПоловата разновидност е едно от основните неща, които съпътстват човека от началото на съществуването му. Кой не се вдъхновява от разликата между половете? Кой отрича собствената си принадлежност, кой не прекарва дълго часове на съмнение в нея? Малцина. А половете са важни от натуралистична гледна точка. Поради тази причина те биват и изопачавани, експлоатирани и дори нахално прескачани. Те биват и набивани в очите на околните. Мъжете обичат да определят себе си като такива, а дамите често прибягват до добре изучени хитринки, с които да подчертаят своята недвусмислена полова принадлежност. Стигаме до дрехите . Те са изключително определящи, дами и господа, изключително определящи – за добро или лошо.

Ако, например, сте мъж и избирате мъжки дрехи какво точно ще гледате? Със сигурност строгото и не-дантелено начало ще е една от основните позиции, от които ще тръгнете. Може да си купите дори бутонки, това е доста мъжко. Или суичъри adidas, които да ви хвърлят в мътните води на загатнатата субкултура. Имам приятел, който работи в Mymall и той споделя наблюденията си от лова на съвременния мъжки хищник. Казва, че е съвсем грубо издялан мит схващането, че жените били по-суетни и избирали по-дълго своите дрехи. „Глупости!” – казва той. Оказва се, че мъжете са доста често и по-суетни от своите нежни сродници и правят впечатление на изключително сериозно вглеждащи се в избора си на облекло. Прави впечатление, че това е основна инвестиция в общественото положение. Може да се каже, че изборът на подходящи мъжки дрехи подчертава и заявява определена позиция в обществото, на работното място, дори у дома. Забравете за предразсъдъка, че облеклото трябва да е удобно и комфортно за истинския мъж. Че трябвало да е практично.

„Глупости!” – кресва отново моят приятел и дава за пример сайта www.mymall.bg – там стереотипите и предразсъдъците, както и официалните схващания просто биват разбити на пух и прах. Мъжете не са никак по-малко суетни от дамите, дори напротив. Изборът им на дрехи се оказва доста определящ. Може да се даде пример с бизнесмените, които никога няма да бъдат зърнати да се разхождат с бизнес аксесоарите и идеалните си прически без подходящо облекло, което по принцип струва повечко пари и като цяло не е кой знае колко удобно, но се нарича официално. Въпросният тип мъже бива неразбиран и дори презиран от субкултурно определените младежи, които насаждат съмнения у околните дали нямат нещо повече от нормалното под своите одежди.
Изключително важно е как ще се решите за вашия имидж. Изключително важно е, оказва се, и за това дали ще успеете да се справите с нелеката задача да откриете своята половинка, която може и да свърже душата си с вас, но може и да не я свърже, ако се окажете в неподходящото време с неподходящия панталон. Затова се примирете със ситуацията и приятно пазаруване!

Leave a Reply