Какво е бърз заем

Бързите заеми са необезпечени заеми с високи лихви. Обикновено сключването на споразумение с микрофинансираща организация отнема не повече от 30 минути, след което исканата сума се кредитира на карта, банкова сметка или електронен портфейл. За да получите заем в брой, трябва да се свържете с най-близкия офис на инситуцията или да използвате услуги за парични преводи от платежни системи.

Бързият заем е сравнително малък заем, който незабавно се кредитира в личната карта или сметка на клиента и се изплаща в кратък период от време. Експресните заеми обикновено имат матуритет до един месец, но са достъпни в деня на кандидатстване.

Основният недостатък на бързите кредити е високата лихва, която може да бъде около 1% на ден. Въпреки това, компетентното управление на дълга ще помогне да се отървете от надплащанията. Казано по-просто, колкото по-бързо клиентът изпълнява задълженията си, толкова по-изгодна ще бъде сделката. Освен това сега повечето организации предлагат първия заем без лихва по него!

Характеристики и условия на кредитиране:

  • Регистрация онлайн без комисионна.
  • Разглеждане на заявлението в рамките на няколко минути.
  • Значително ограничен размер на заема.
  • Висок дневен лихвен процент.
  • Срок на връщане от 24 часа до 30 дни.
  • Предсрочно погасяване без допълнителни разходи.
  • Възможност за удължаване на договора.
  • Избор на удобен начин за получаване на пари.

При проблеми с изпълнението на задълженията, клиентът има право да използва удължаване – промяна в погасителния график. Ако не се съгласите своевременно с кредитора за отлагане на предвидената дата на плащане, възникването на просрочени задължения в крайна сметка може да доведе до образуване на дългова дупка. Определено не си струва да взимате заеми, ако кандидатстването в кредитната институция заплашва да усложни финансовата ви ситуация. Кредитите са финансови задължения, които трябва да бъдат погасени навреме. Не можете да вземете решение да кандидатствате в небанкова организация, без внимателно да обмислите параметрите на транзакцията и да прочетете отзивите за компанията.

Източник: Кредитите – Топ кредитни компании

Leave a Reply